Kancelářský nábytek představuje obrázek vaší firmy

Share

V životě člověk udělá první dojem jen jednou. To neplatí jen při vystupování, chování, vzhledu, ale také o prostoru, ve kterém žije a pracuje. Kancelářský nábytek je nezbytnou součástí každé pracovny, jen tak uvidí obchodní partneři či klienti, s kým mají čest.

Při výběru kancelářského nábytku nehleďte jen na cenu, a to ani v případě, že s podnikáním začínáte. Má to hned dva důvody. V nehezkém prostředí se vám nebude dobře pracovat a za druhé vaši zákazníci uvidí, že na tom nejste třeba finančně nejlépe. Pak se mohou rozhodnout pro jinou firmu.

Na nic nespěchejte

V dnešní době je k dostání nespočet druhů vybavení do pracoven, a proto si můžete vybírat. Uvědomte si, že budete v práci trávit občas i více než deset hodin! Sedět na tvrdém křesle a hrbit se u nízkého stolu není nic příjemného. Nejdříve se rozhodněte, jakou barvou prostory vymalujete. Nejlepší je asi bílá, ale můžete zvolit i jiné jemné odstíny. Kancelářský nábytek musí být komfortní. Dále uvažujte nad jeho rozmístěním, uspořádání hraje prim. Ať nemusíte kvůli každé prkotině vstávat anebo ji dlouze hledat. Vše musí mít systém.

Co nesmí chybět?

Zásadní je kancelářský stůl, protože u něj strávíte téměř sto procent času. Myslete na minimální délku 140 cm a šířku 70 cm. Výška stolu je odvozena od výšky pracovníka, od 69 – 76 cm. V žádném případě se nesmíte u stolu krčit. Nezbytné jsou rovněž šuplíky a dostatečná odkládací plocha. U stolu byste měli mít kontejner, do kterého vložíte například cennější věci. Kancelářská skříň a kontejner mohou být opatřeny zámkem. Záleží na tom, v jakém firmě pracujete a v čem podnikáte. Velmi praktická je policová skříň. Někde postačí menší, jinde větší a vyšší. Právě tam budete odkládat šanony, dokumenty, smlouvy, knihy a jiné papíry. Nic se nesmí válet po stole a už vůbec ne po zemi.

Read more

Local News