Kalibry: Nástroje, bez nichž se kontrolní stanoviště neobejde

Share

Jestliže vlastníte nějakou výrobní firmu, pak stoprocentně zaměstnáváte kontrolory. Právě kontrolní oddělení se stará o to, aby výrobky byly kvalitní a k dodavateli se dostalo minimum zmetkových kusů. Na mnohých kontrolních pracovištích se využívá služeb nejrůznějších měřidel. Ta by měla být maximálně přesná a hlavně specificky uzpůsobená k co možná nejrychlejšímu zjištění kvality daného kusu. Především ve strojním průmyslu jsou vynikající volbou kalibry. Že nic takového neznáte? Pak jste na správné adrese. V tomto článku je totiž představíme, podíváme se na jejich druhy a samozřejmě doporučíme i prodejce.

Co jsou kalibry?

Jedná se v podstatě o specifické měrky, které dokážou velmi rychle odhalit zmetkové výrobky. Tyto charakteristické nástroje se pouze nasunou například na závit a ihned je poznat, zdali se jedná o kvalitní závit, nebo naopak špatně řešený. Pomocí kalibrů také rychle zjistíte, jestli je konkrétní stroj správně seřízen, či nikoliv. V sériové výrobě odhalíte, když je přístroj nesprávně nastavený a chrlí kusy, jež kvalitativně za nic nestojí.

Jaké jsou druhy kalibrů?

Existuje jich spousta a každý typ se hodí pro měření něčeho jiného. Obecně pro závity rozlišujete trny, jež měří vnitřní závity, a kroužky, s nimiž změříte vnější. Mezi specifické měrky se řadí třeba třmenový kalibr. Takový válečkový kalibrdisponuje jednou stranou dobrou a druhou zmetkovou. Měření je tak doslova expresní.

Nakupte si u specialisty

Stoprocentně se vyplatí tyto nástroje zakoupit u časem i zákazníky prověřené firmy. Naším tipem je Michovský Tools, která nabízí prakticky všechny kalibry, jež jsou aktuálně dostupné. Získáte k nim také kalibrační protokol. Takřka veškerý sortiment mají skladem a odesílají objednané zboží ihned. Samozřejmostí jsou i výhodné ceny.

Read more

Local News