K čemu slouží úrazové pojištění

Share

Úrazové pojištění je pojištění pro případ úrazu a to nejčastěji v době, kdy to nejméně čekáme. Jak jistě sami dobře víte, stačí sekunda nepozornosti a úraz může nastat velmi rychle a nejen při sportu, dopravní nehodě nebo v zaměstnání, ale také i v domácnosti nebo při domácích pracích.

Proč úrazové pojištění?

Určitě se ptáte, proč mít úrazové pojištění, zbytečný vyhazování peněz. Ale je to vlastně pojistný produkt, který kryje riziko úrazu, ať to je buď dočasný, nebo trvalý úraz. Je pravdou, že vás neuchrání před úrazy, ale pomůže vám alespoň pokrýt většinu finančních prostředků, které by mohly zhoršit vaši životní situaci, z které potom nebude cesta zpět.

Podle statistik nejčastějšími lidmi úrazu jsou nepozorné děti nebo starší občané států. U dospělých lidi může úraz způsobit dlouhodobou nemocenskou i v takové situaci není špatné úrazové pojištění mít. V dnešní době je úrazové pojištění dál a vy tak můžete sjednat komplexní životní a úrazové pojištění pro celou svoji rodinu.

Pro školy, zájmová sdružení apod. je v nabídce tak zvané pojištění na kratší dobu a lze uplatnit kdekoli na světě. Na výběr u takových pojištění je i doba času, zda chcete pojištění například jenom v době školy, či po škole ve volném čase.

Typy úrazového pojištění

Typů úrazových pojištění je hodně, nejčastěji používanou je tzv. smrt úrazem, ostatní jsou totiž vedený jako připojištění.

Smrt úrazem

Pokud účastník nehody na úraz zemře, pak má právo blízká rodina nebo oprávněná osoba na vyplacení částky od pojišťovny.

Trvalé následky úrazu

Účastník nehody musí do určité lhůty ode dne způsobení úrazu zažádat o plnění pro trvalé následky pojišťovnu.

Denní odškodné úrazu a tělesné poškození při úrazu

Abyste dostali od pojišťovny plnění tedy bolestné či odškodnění za úraz v době úrazu či bezprostředně po úrazu, musíte si sjednat úrazové pojištění typu tělesné poškození nebo pojištění denního odškodného.

Read more

Local News