Jste řidič a hlava rodiny? Pak je to na vás! Rozhodněte se pro nákup střešního boxu a nosiče

Share

Čeká vás dlouhá a strastiplná cesta na zimní dovolenou? To dáte. Respektive jako hlava rodiny a ostřílený řidič to dát prostě musíte. Jenže na rozdíl od svých řidičských zkušeností, nafouknout auto nedokážete. Kam tedy se všemi těmi “důležitými věcmi“ vaší drahé polovičky?

Nákup střešního boxu a nosiče řeší téměř každý problém domácnosti.

Auto nenafouknete, to přece musí pochopit!

Jako správný chlap se snažíte své “kočičce“ ve všem vyjít vstříc a obvykle jí doslova snášíte modré z nebe? Připomeňte jí to. Musí ovšem pochopit, že nejste superman, který by dokázal její k prasknutí narvané “loďáky“ do už tak přeplněného auta dostat! Sdělte jí to “tajemství‘‚, že vám v garáži nestojí pick-up Ford F-stopadesátka ani kombík s obřím zavazadlovým prostorem!

Při představě, jak jí říkáte, že se její věci do auta nevejdou a bude muset trochu ubrat, se vám začíná potit čelo? Raději byste skončili s hladovou pumou v zavřené kleci, než čelit své rozzuřené polovičce? Všichni to mají doma stejný! Proto musíme, my chlapi, držet při sobě

Poradíme vám, jak elegantně vybruslit z této ožehavé situace. Pořiďte si stylový střešní box nebo nosič značky Thule! Vy získáte cenné body a ona bude spokojená, že si sebou může vzít všechny páry bot, které tak nutně potřebuje.

thule-1

Střešní boxy a nosiče od Thule vypadají sakra dobře!

Je nám jasné, že vaše naleštěné sportovní žihadlo, nechcete hyzdit žádným střešním boxem. Jak to bude vypadat proboha! Odložte předsudky (nic jiného vám stejně nezbývá). Střešní boxy Thule nejsou jen tak nějaké boxy, je to hodně pěkná auto výbava. Už při prvním pohledu na vymazlené modely vám bude jasné, proč jsou ti Švédi špičkou ve svým oboru.

Nechceme vás nijak unavovat dějepisem, ovšem fakt, že švédská firma Thule je na trhu už od roku 1942 a své první nosiče na auta vyrobila před více než půl stoletím, to prostě hovoří za vše!

Není to jen o slušivé fasádě!

Auto nosiče a boxy Thule vypadají parádně, jenže k čemu mu byla slušivá fasáda, kdyby užitné vlastnosti stály za “velký kulový“? Stejně tak jako v případě fyzicky dokonalé, ale úplně “hloupaté“ silikonky, by vám stačila jedna jízda a tím by váš zájem končil. Skandinávský výrobce Thule je v tomto ohledu extra třída a svým produktům dává nejen pěkný kabátek, nýbrž i maximum praktických funkcí.

thule-4

S malým kašpárkem nezahraješ velké divadlo

Když už budete něco z bohatého sortimentu Thule nakupovat, nedržte se nijak při zemi. Na dlouhé cesty potřebujete pohodlí, díky boxu můžete získat třeba až 400 litrů volného místa navíc. Nebuďte skrblíci a pořiďte si dostačující velikost. Ale bacha! Ať si na střechu auta připevníte box nebo střešní nosič Thule, nesmí nic přesahovat mimo ní. Došlo by tím k omezení výhledu nebo by mohla vaše šikovná partnerka poškrábat dveře o kufru. To přece nechcete!

Na druhou stranu neopomeňte ani to, že specializovaný prodejci někdy uvádí jen vnitřní rozměry, které jsou o 8 – 10 cm menší než ty vnější.

Zásadní věcí při výběru je také systém zamykání (doporučíme střešní boxy s centrálním zámkem) a otevírání. V tomto případě je vynikající volbou box od Thule se systémem Dual-Side. Jde o soustavu umožňující pravostranné i levostranné otevírá/zamykání.

Neméně důležitým je pak materiál, z něhož je box vyrobený. Jelikož je naše redakce plná zkušených cestovatelů, můžeme si dovolit (opět) jedno drobné doporučení, odolný ABS UV stabilizovaný plast je tím, co perfektně ochrání obsah, ale ani látkové varianty nejsou o nic horší volbou. Koneckonců, u Thule si nelze vybrat něco špatného! Látkové boxy perfektně odolají vodě i větru, švy jsou velmi pevné.

Funkčnost, bezproblémové používání a v těch nejtvrdších podmínkách, vysoká míra bezpečnosti, Švédi to mají všechno zmáknuté! Tuto dokonalost posouvají stále dál, množství inovací dokazuje, že sortiment Thule vybočuje z průměru, je jednoduše špičkou. 

thule-2

Jaký box vybrat? Ve specializované prodejně vám doporučí nejlepší řešení.

Nohu z plynu, brácho!

Chcete si dokazovat, že i s plně naloženým autem a boxem na střeše dokážete předjet toho namachrovanýho řidiče v bavoráku? Nezapomínejte, že box či nosič není obvyklou součástí vaší naleštěné káry, tudíž je třeba sundat nohu z plynu a přizpůsobit nákladu styl jízdy. Auto vám tak bude méně “baštit“ a do cíle dojede možné později, ale zdravý.

U každého nosiče nebo boxu je napsáno, jaká je povolená rychlost.

Před vyjetím na zimní dovolenou se hlavně ujistěte o dobrém upevnění (pomocí třmenu). Uvnitř “rakve“ jsou také popruhy a plastové úchyty, kterými se upevní převážený náklad, především pak lyže nebo snowboard.

Věci uvnitř boxu se nesmí nikdy volně pohybovat a jejich množství by mělo odpovídat velikosti schránky. Musí jít v pohodě zavřít a zamknout. Těžší věci uložte na dno, lehčí navrch. není od věci zjistit si maximální množství zatížení střechy auta.

Zpět k dobrému nákupu

Co aktuálního ročního období týče, rozhodně vás zaujmou úložné střešní boxy v různých velikostech (více je více, myslete na botník své milované). Nepřehlédněte ani speciální nosič na lyže Thule. V létě vás potěší možnost výhodného nákupu nosičů na vybavení pro vodní radovánky.

S výběrem vám ochotně pomůže proškolený personál firmy Střešní nosiče BöHM. Vybrané zboží si můžete v klídku “osahat“ v kamenné prodejně na Praze 9 nebo pohodlně nakoupit online v internetovém obchodu www.prodejnath.cz.

Pak už vaší zimní dovolené (ani útěku na druhý konec kontinentu, nesoudíme-závidíme) nebude nic stát v cestě!

Read more

Local News