Ještě nemáš zimní obutí? Výsledky testu zimních pneumatik jsou tu! Zaměřují se i na Michelin Alpin A4

Share

Stejně tak jako každý rok, řešíš i nyní, jaké zimní obutí nasadit svému plechovému miláčkovi? Rozhodování ti mohou ulehčit výsledky testu zimních pneumatik.

Zjisti, jak dopadl nezávislý test zimních pneumatik 2016 a pořiď si na zimu to nejlepší!

Každoročně testy potvrzují, že se stále vyplatí vsadit na osvědčené značky a výrobce. Mrkni se na výsledky a udělej si tak jasno, jakých značek se známka kvality týká, a kterým zimním pneu se raději obloukem vyhnout.

Dobré vědět! Ani ta sebelepší zimní pneumatika tě neochrání v případě bezohledného řízení. Jízdu vždy přizpůsob podmínkám na silnici. Dodržování pravidel bezpečné jízdy je pak snad samozřejmost!

Výběr správných zimních pneu

Do svého výběru zimního auto obutí bys měl zařadit i okolnosti, jako je doba strávená za volantem a místa, kam nejčastěji jezdíš. Stejně tak platí, že cena zimní pneumatiky je většinou přímo úměrná jejím vlastnostem a celkové spolehlivosti. Většinou tak za málo peněz dostaneš hodně málo muziky.

Proto se v nejnovějším testu od renomované zahraniční organizace ADAC představila TOP “patnácka“, která byla testována z různých pohledů a při různých podmínkách. 

Jak se testovalo? Ze všech různých pohledů

Komisaři nechali vybrané modely zimních pneu otestovat na mokré, suché, sněhové vozovce a nechybí výsledky ani z ledovky. Celkové hodnocení bylo pak tvořeno následovně:

  • jízdní vlastnosti na mokré vozovce (30 %)
  • jízdní vlastnosti na sněhu (20 %)
  • jízdní vlastnosti na suchu (15%)
  • ledovka (10%)

Doplňkové vlastnosti pneu pak byly do celkové známky započítávány v menší míře.

  • hlučnost (5%)
  • opotřebení (10%)
  • spotřeba paliva (10%)

pneumatiky na zimu

Právě teď je ideální čas na nákup zimních pneumatik. 

TOP 3 nejlepší zimní pneu na zimu 2016

1. místo – Goodyear Ultra Grip 9

Test ukázal, že tento dezén patří mezi absolutní špičku. Podává skvělé výkony za všech podmínek a hlavně na sněhové pokrývce pak mezi ostatními vyčnívá. Nejnižší spotřeba je pak příjemná třešnička na závěr.

goodyear ultragrip 9

Hledáš kompletní nabídku Goodyear Ultra Grip 9 ve všech rozměrech? Najdeš na pneumatiky.cz

2. místo – Michelin Alpin A4

Michelinky si v nezávislém testu ADAC drží dlouhodobě 2 místo. Jde o velmi bezpečný dezén, který od svých výrobců dostal do vínku i dlouhou životnost (nízké opotřebení). Perfektní jízdní vlastnosti si navíc zachovává ve všech rozměrech.

3. místo – Nokian WR D4

Chceš-li dezén z TOP 3 za menší cenu, než bys čekal, pak vsaď na Nokian WR D4. Není o nic moc horší než jeho dva přemožitelé. Drobné zaváhání přišlo na mokru a pak parametru hlučnosti, který ovšem na bezpečnost jízdy nemá žádný vliv.

nokian wr d4

Finský výrobce Nokian piluje své pneumatiky k dokonalosti v extrémních severských podmínkách mrazivého Laponska. Foto: Pneumatiky.cz

Prohlédni si kompletní výsledky celé TOP “patnácky“

vysledky-adac-testu

Read more

Local News