Jednoúčelové stroje vám ve firmě ušetří práci

Share

Děláte ve firmě neustále nějakou práci dokola? To už dnes vůbec nemusíte. Žijeme v 21. století, což znamená, že rutinní činnosti za nás zvládnou stroje. Člověk je tady od toho, aby dělal úkony, které nelze tak snadno automatizovat, protože je při nich potřeba přemýšlet.

Spousta firem své zaměstnance ještě nutí vykonávat rutinní činnosti, ti musí dělat profilování, stříhání a jiné monotónní akce. Firmy se tím vyhýbají koupi moderních zařízení, nechtějí dávat velké peníze za roboty. Přitom existují i levnější a stejně účinní pomocníci. Jde o jednoúčelové stroje.

Čím se vyznačují jednoúčelové stroje?

Vyplývá to už z názvu, jsou určeny výhradně k jedné činnosti. Umí jenom to, k čemu jsou na začátku vytvořeny. To je jejich hlavní rozdíl oproti moderním robotům využívaným v automatizaci. Roboti se dají programovat k různým účelům, jednoúčelové stroje nikoliv. Jsou ovšem daleko levnější a do mnohých firem zcela dostačující. Pokud víte, že v blízké budoucnosti nebudete měnit činnost, proč si nepořídit stroj na ten konkrétní úkol?

Jaké stroje se dají sehnat?

Typicky se jako jednoúčelové stroje prodávají zakružovačky, podavače či střižné nástroje. Například takové podavače umí podávat pásy do nástroje, šířka a tloušťka podávaného materiálu je variabilní, přizpůsobuje se dle potřeb konkrétního zákazníka.

Střižné nástroje neboli střihadla dokážou nastříhat svitky plechů, profily, vývalky apod. Některé dělají jen jednu operaci, další stříhají postupně na několik kroků.

Kde se prodávají a kolik stojí?

Výroba jednoúčelových strojů je v ČR doménou společnosti Company PMX sídlící v Karviné. Nabízí střižné nástroje, podavače, zakružovačky i jiné pomocníky. Cena se odvíjí od toho, co přesně potřebujete, takže ji nelze specifikovat. Napište e-mail nebo zavolejte, popište své přání a zjistíte, kolik byste za takovou pomoc do firmy zaplatili.

Read more

Local News