Jednoduché triky, jak eliminovat stres, zklidnit mysl a lépe se soustředit na práci

Share

Non-stop stres, diář nabitý k prasknutí, spousta nesplněných úkolů a nepřetržitě pípající telefon. Že vám to něco důvěrně připomíná? Možná je to i vaše každodenní rutina, kterou jste přijali, a už ani nedoufáte, že by to někdy mohlo být jinak. Sem tam sáhnete po krátkodobém řešení v podobě cigarety či rychlých cukrů – to vám ale z dlouhodobého hlediska škodí. Mnohem lepší je zklidnit mysl a zlepšit koncentraci pomocí následujících triků.

Naučte se správně dýchat

Dýchání není „jen“ automatický proces, kterým by se člověk neměl zabývat. Naopak se vyplácí dýchat vědomě, pomalu a kvalitně. Hluboké dýchání (tedy do břicha, nejen do hrudníku) eliminuje úzkost, snižuje krevní tlak a zklidňuje srdeční tep. Většina lidí netuší, že dvojnásobně dlouhá doba výdechu oproti nádechu uvolňuje stres.

Průběžně doplňujte tekutiny

Zapomeňte na hektolitry kávy a dejte přednost čisté vodě. Pravidelný pitný režim je pro zvládání stresu naprosto zásadní, protože při něm dochází k dehydrataci. A co se týče kofeinu, je o něm známo, že prodlužuje a zesiluje účinek adrenalinu – což v konečném důsledku zvyšuje hladinu stresových hormonů.

Pořiďte si sofistikované nástroje

Pokud jste v trvalém stresu, protože si nepamatujete důležité úkoly a nedaří se vám dohledat údaje o zákaznících, zakázkách apod., pořiďte si konečně systém pro řízení vztahů se zákazníky. Rozumnou volbou i pro menší firmy je CRM Microsoft 365 – český produkt eWay-CRM.

Díky aplikacím, jako je eWay-CRM, budete mít všechna důležitá data pod jednou střechou, a navíc nikdy nezapomenete na žádnou důležitou událost či úkol – systém vám je včas připomene. Když si vyzkoušíte tento CRM zdarma, nic neztratíte!

Nezanedbávejte jídlo

Když jste ve stresu, dopřejte si něco dobrého na zub. Taková kvalitní čokoláda s vysokým podílem kakaa dodá energii a podporuje vylučování endorfinů. Obecně vám však prospěje, když do jídelníčku zařadíte více ovoce, zeleniny a potraviny s omega-3 mastnými kyselinami. Látky jako tryptofan a kyselina listová prokazatelně pozitivně ovlivňují náladu a emoční stabilitu.

Read more

Local News