Jedna zásadní věc, kterou potřebuješ pro super postavu

Share

Posilovací lavice. Ta je spolu s činkami základem každé posilovny (i domácí). A samozřejmě ji musíte používat na cvičení a ne pouze jako věšák na oblečení nebo jako pozadí k fotce z posilovny. Pojďme si ukázat, jak široké mají posilovací lavice využití. Složité a drahé posilovací stroje? Nepotřebujete.

Chcete zhubnout pár kilo, pár kilo nabrat, nebo prostě zlepšit formu? Posilování je pro tohle všechno předpokladem. Navíc si nebudeme nic nalhávat, holky na vypracované kluky prostě letí. Jaké lavice vůbec existují a k čemu jsou dobré?

Kolik zvedneš na bench?

Kdo tohle ještě neslyšel, asi nebyl nikdy mezi lidmi. Bench lavice je základ pro pořádný hrudník a pokud máte tu nastavitelnou, tak kromě klasického bench pressu můžete cvičit i s jednoručkami, tedy tlaky, rozpažky a taky některé další cviky na záda, triceps a ramena. Ještě lepší jsou multifunkční lavičky, ty umožňují přidání kladky pro posilování zad, předkopávání i zakopávání, cvičení bicepssu, břicha, hyperextenze. Ideální pro ty, kteří nemají moc místa na víc jednotlivých lavic.

Mám prostor a nejsem začátečník

Multifunkční lavice jsou fajn až do té doby, kdy začnete cvičit častěji a s většími váhami. Pak už vás nebude bavit po každé odjeté sérii měnit nastavení lavice. Na téměř všechny základní cviky s jednoručkami i obouručkami na biceps a ramena, ale i na posilování břišních svalů, jsou tu nastavitelné lavice.

Pekáč buchet

Od babičky je taky fajn, ale o tom my nemluvíme. Břišní svaly jdou v pohodě cvičit kdekoliv, ale nejpohodlnější a nejefektivnější je to na šikmé lavici. Používejte takovou, která má dostatečně velký sklon, dobrou stabilitu a polstrování. Na šikmé lavici procvičíte všechny čtyři skupiny břišních svalů, takže pekáč buchet bude.

Myslíte to fakt vážně?

Pak nemůžete vynechat záda a nohy. Zpevnění zádových svalů nejlépe dosáhnete kombinací cviků hyperextenze a mrtvého tahu. Nohy zase kombinací dřepů, výpadů a leg pressu.

Posilování není sranda. Kecáme, je to sranda a dřina. Spíš ta dřina. Ale výsledky za to stojí. Teď už víte, jaké cviky se posilují na bench lavicích, co cvičit na šikmé lavici a k čemu je ta hyperxtenze. Hurá do toho!

Read more

Local News