Je vaším oborem činnosti přeprava či logistika? Pak potřebujete průmyslové váhy!

Share

V logistice, kamionové, lodní i letecké přepravě a celé řadě dalších odvětví je nezbytné vědět, kolik konkrétní zásilky, jednotlivá břemena, naložené palety nebo celé kontejnery váží. Právě proto je velice důležité používat průmyslové váhy, které vám zajistí informace o hmotnosti nákladu. Je ovšem třeba volit průmyslové váhy od osvědčeného výrobce, který je schopen garantovat, že pracují naprosto přesně, a v případě potřeby zajistit rychlou opravu, případně náhradu.

Z jakého důvodu jsou průmyslové váhy opravdovou nezbytností?

1. Použití průmyslové váhy zabrání předčasnému opotřebení dopravního prostředku či manipulační techniky

Jedním z důvodů, proč je na místě znát přesnou hmotnost zásilek či materiálu, je zajištění dobrého technického stavu a co nejdelší životnosti vozového parku a dalšího strojového vybavení. Každý dopravní prostředek, vysokozdvižný vozík nebo jeřáb má výrobcem udanou maximální nosnost, která by se v žádném případě neměla překročit. A podobně tomu je dokonce i u regálů ve skladech.

2. Předcházení pokutám

Jakmile nákladní automobil vyrazí na veřejnou komunikaci, musí řidič respektovat dopravní předpisy. Ty neřeší jen dodržování povolené rychlosti a respektování dopravního značení, ale také technický stav vozidla a respektování hmotnostních limitů. Při jejich překročení hrozí nemalé sankce. Podobně tomu je i u lodní, železniční a letecké přepravy.

3. Snížení pravděpodobnosti nehod

Přetížení vozidel, vlaků, letadel, dokonce i lodí je častou příčinou naprosto zbytečných nehod. A jejich následky jsou nezřídka fatální. Nadměrná hmotnost výrazně zhoršuje jízdní vlastnosti, prodlužuje brzdnou dráhu a zpomaluje reakci dopravního prostředku. Dalším problémem je i nerovnoměrné rozložení váhy. Zvyšuje se také riziko smyku. Průmyslová váha je proto nezbytná pro zajištění bezpečnosti.

Jaká průmyslová váha je ta pravá?

Pro silniční přepravu je nezbytná autováhatenzometrická váha zase slouží v leteckém průmyslu. Skvělé a spolehlivé průmyslové váhy dodává společnost Tenzona, jež vždy vychází z potřeb konkrétního zákazníka a dokáže mu vytvořit řešení přímo na míru.

Read more

Local News