Je vaše žena dobrá manželka? Jaké jsou ty nejlepší?

Share

Hledáte stálou partnerku a nevíte, která by mohla být ta pravá? Chcete se oženit tak, aby to mělo cenu a vy byste se nemusel za pár let rozvádět? Který typ ženy je vhodný pro manželství?

Od kterých žen raději utéct?

Životní partnery se vyplatí hledat uvážlivě a racionálně, bez emocí a ne pod vlivem hormonů. Že to nejde? Po několika vztahových karambolech možná změníte názor. Manželský poradce a psychiatr Miroslav Plzák v knize „Klíč k výběru partnera pro manželství“ popisuje typy žen, které jsou vhodné pro manželství, a ty, od kterých je třeba co nejrychleji utéct.

Obzvlášť byste si měl dávat pozor na zakázané partnerky, které by vám doma udělaly peklo na zemi. Mezi vlastnosti, které jsou u žen nevhodné pro partnerství, patří:

Chorobná žárlivost: Některé ženy jsou chorobně nedůvěřivé a přecitlivělé, neustále se bojí opuštění a nevěry. Pokud si takovou vezmete, připravte se na výslechy a italské scény, pořád vám bude předhazovat, že jste jí byl nevěrný a vy jí nikdy ničím nepřesvědčíte o opaku. Budete mít pocit, že na světě není otravnější stvoření.

Nezdrženlivost: Mezi nezdrželivými ženami najdete nymfomanky i chronické nevěrnice. V dlouhodobém vztahu jsou to velmi nebezpečné vlastnosti, nymfomanka vás citově a tělesně odrovná (budete nenávidět sex) a chronická nevěrnice se neustále zamilovává do jiných mužů, od každého uteče, včetně vás. Patří sem i toxikomanky – alkoholičky, feťačky; dále ženy, které se neumí mírnit v nakupování a finančně vás zruinují– od těch rychle pryč.

Lenost a nepořádnost: Žena, která už od začátku tvrdí, že po svatbě nebude chodit do práce, není vhodná pro manželství (pokud nejde o ženu hospodyňku). Poznáte jí podle toho, že o sebe moc nedbá a má doma nepořádek. Pokud nepravidelně dochází do školy nebo do zaměstnání, to také nevěstí nic dobrého.

Hysterie: Věčně se uráží, bulí, řve a trucuje, a vy si ji musíte po každé hádce usmiřovat? Vynucuje si neustále vaši pozornost a obdiv a není jí trapné dělat scény na veřejnosti? Ráda se lituje a vy s ní v tom musíte spolupracovat a utěšovat ji? Máte co do činění s nefalšovanou hysterkou. Utečte, dokud to jde. Klidu se s ní nedočkáte, ona klid nesnáší.

Pokud jste zrovna na lovu a máte vyhlídnutou potenciální partnerku, 1. a 2. typ ženy podle Plzáka můžete odhalit už v 1.týdnu známosti. Jak? Okamžitě, nejlépe při první schůzce, zavede řeč na „věrnost“, to je pro ní nejdůležitější věc. Je zvědavá na vaši vztahovou minulost, zda jste byl svým partnerkám věrný a zda se s nimi dál nestýkáte. Netřeba doplňovat, jak poznáte nymfomanku a alkoholičku.

Do 1 měsíce se dá rozpoznat lenost a nepořádnost

Dá se to zjistit nejlépe tím, že někam společně vyrazíte a bydlíte spolu v jedné místnosti cca týden. Kolem 3.- 6.měsíce vztahu budete mít jasno v tom, zda je nebo není vaše přítelkyně hysterka. Důkladně se snažte poznat její nejbližší rodinu, přátele a známé, to, jaké byly její předchozí vztahy (důvody rozchodů) a jak se chová, když je ve stresu. Mezi znaky, které vám mohou pomoci rozpoznat hysterku, Plzák uvádí: hysterka nemá stálé kamarádky a má k nim rozporuplné vztahy, nesnáší svou matku nebo ji vychvaluje do nebes, nenávidí klid a pohodu, pořád brečí a citově vydírá apod.

manzelka-1Pokud žena nemá žádnou z těchto vlastností, je velká pravděpodobnost, že je to vhodná žena pro manželství. Chcete zjistit, zda je to vhodná žena nejen pro manželství, ale i konkrétně pro vás?

Plzák dále rozlišuje typy normálních žen, které mají své plusy a mínusy a záleží potom na vás a vašem vkusu, kterou z nich si vyberete.

Hospodyně: Podstatnou část volného času tráví péči o domácnost a pořádek (bez keců to berou jako svou „ženskou povinnost“). Pokud chcete mít doma vždy uklizeno, vypráno a navařeno, je to ideální typ pro vás. Ženy hospodyně jsou často vyrovnané, plaché, skromné, pracovité. Jejich minusem ovšem bývá, že jsou to domácí puťky, bývají navíc žárlivé, nemají žádné koníčky, jsou tvrdohlavé a  přehnaně spořivé.

Sportovkyně: Hodí se pro muže podobně zaměřené. Protože mají sport za svůj velký koníček, dokážou tolerovat mužovy jiné koníčky a podporovat je v nich. Domácnost jim moc neříká, ale nezanedbávají ji. Nejsou žárlivé. Minusem u těchto žen je, když to se sportem přehánějí a zanedbávají proto muže a rodinu, pozor si proto dávejte na závodnice.

Intelektuálka: Pro intelektuálku je typické, že svou inteligenci pouze předstírá. Ráda mluví o závažných tématech, kterým vůbec nerozumí. Proti všemu protestuje, příšerně se oblíká a o domácnost se nerada stará, pokud vůbec. Čistokrevné intelektuálky nejsou příliš vhodné pro muže, kteří vyžadují striktní rozdělení rolí (žena pečuje o domácnost, chlap vydělává). Nejlépe se dá vyjít s ženou intelektuálkou, která je zároveň dobrá hospodyňka a své „intelektuálství“ nepřehání.

Hodně štěstí při vašem výběru!

Read more

Local News