Je chytré oblečení něco, co v životě potřebujete nosit?

Share

Ještě se běžně nepřepravujeme kosmickými loděmi ani jsme doposud nenašli recept na nesmrtelnost. Dnešní svět však vypadá pokrokověji a více futuristicky než kdykoliv dřív. Existují samořídící auta, mobilní telefony, se kterými můžeme mluvit jako s jinými lidmi, a další aplikace, které slouží jako naši osobní asistenti a mohou nám například objednat pizzu.

Díky pokroku v technologii a všudypřítomným lidským inovacím je nyní možné žít chytřejší a úspornější život. Také v oblasti módy přišlo k více smart novinkám. Je možné, že za pár let si ani vy nebudete oblékat klasické pánské oblečení, bundy nebo dámske legíny jako dosud, ale vyberete si smart variantu oblečení. V tomto článku vám přinášíme informace o pěti „chytrých“ oděvech, které využívají vědu nebo techniku. Nošením tohoto zdánlivě obyčejného oblečení, jako je sako nebo tenisky, si můžete výrazně ulehčit život.

1. Levi“s X Google: chytrá bunda

Levi“s a Google společně pracovali na návrhu první inteligentní bundy několik let. Výsledkem je bunda, která vám bez vyndání mobilu z kapsy umožní ovládat dotykové funkce. Ovládání těchto funkcí je možné, protože se tkanina skládá z drobných elektronických obvodů a vodivých vláken, kterých se dotýkáte na rukávu.

Bunda je určena především pro použití v situacích, kdy není vhodné vyjmout mobilní telefon z kapsy, například při jízdě na kole. Klepnutím na rukáv můžete spravovat aplikace, přijímat hovory a sledovat navigaci.

Společnost Levi’s dala této bundě ikonický design. Bunda je moderní, dá se prát a je dostupná v provedení pro muže i pro ženy.

2. Under Armor X Tom Brady: inteligentní pyžamo

Ačkoli je svalová bolest druhem bolestí, na kterou jsou aktivně cvičící a posilující muži hrdí, po dvou dnech nemožnosti normální chůze se možná budete chtít této bolesti zbavit. Under Armour a hvězda amerického fotbalu Tom Brady se spojili a vytvořili pyžamo, které urychlí čas na zotavení svalů.

Pyžamo obsahuje biochemickou technologii, která odráží infračervenou energii směrem k tělu. To pomáhá tělu rychleji se zotavit během spánku. Infračervené záření je zcela bezpečný typ záření, který podporuje regeneraci buněk v těle a pomáhá svalům a kloubům rychleji se regenerovat.

3. Under Armor Smart Sneakers

Under Armor navrhl řadu chytré tenisové obuvi, která poskytuje stejné pohodlí jako ostatní sportovní tenisky, ale navíc automaticky sledují statistiky vašeho těla při tréninku. Statistiky a výsledky můžete synchronizovat s aplikací v telefonu a získáte informace o vaší fyzické kondici, klidně v reálném čase.

4. Nadi X inteligentní legíny na jógu

Tyto inteligentní jóga legíny mají v tkanině skryté drobné senzory, které při připojení k mobilní aplikaci dokážou zjistit, kterou pozici děláte, a jestli jí děláte správně. Pokud potřebujete opravit, začnou na konkrétním místě mírně vibrovat, aby vás opravily. Účelem tohoto gadgetu je nahradit drahé instruktory jógy nebo osobní trenéry a zpřístupnit jógu všem.

5. Owlet chytré ponožky pro miminka

Tyto ponožky sledují srdeční rytmus a hladinu kyslíku dítěte pomocí klinicky ověřeného pulzního oxymetru. To rodičům dovolí spát klidněji, protože pokud se něco změní k horšímu, budou okamžitě informováni. Ponožky jsou navíc připojeny k základní stanici, která svítí zeleně, když je všechno v pořádku a používá světelné i zvukové výstrahy, pokud je srdeční frekvence nebo hladina kyslíku mimo normál.

Chtěli byste si pořídit některé z těchto chytrých zařízení, ale nemáte na ně dost financí? V takovém případě můžete navštívit stránku Matchbanker, která nabízí a porovnává online půjčky. Nenechte si kvůli nedostatku peněz uniknout budoucnost!

Read more

Local News