Jaký kolimátor vybrat na naháňky nebo útočnou dlouhou zbraň

Share

Plánujete si pořídit kolimátor, ale nejste si jistí, jaký model z rozsáhlé nabídky vybrat? V tomto článku vám dáme tipy na dva konkrétní modely. Jeden z nich využijete na naháňky, druhý se hodí pro případ, že chcete kolimátorem osadit útočnou dlouhou zbraň.

Jaký kolimátor na naháňky

Pokud přemýšlíte nad kolimátorem na společné lovy, budete jej pravděpodobně chtít instalovat na brokovnici, kulovnici nebo kombinovanou zbraň. V takovém případě zpravidla potřebujete, aby byl kolimátor instalován co nejblíže k hlavni.

Z tohoto důvodu je pomyslnou sázkou na jistotu kolimátor HS510C. Tento model se pyšní robustním provedením a při instalaci je velmi nízko posazený. Zároveň se může pochlubit velkou obrazovkou.

K tomuto kolimátoru si lze doplňkově pořídit také krytku, která jej bude chránit při manipulaci a nepřízni počasí. Předností kolimátoru je dále vysoká odolnost proti zpětným rázům a velmi vysoká životnost baterie. 

Jaký kolimátor na útočné zbraně

Pokud sháníte kolimátor pro AR-15 a jiné útočné zbraně, rozhodně neuděláte chybu s modelem Holosun AEMS. Na první pohled vás zaujme svým malým tělem a skvělým pohledem skrze kolimátor

Navíc umožňuje bezproblémové použití zvětšovacího modulu a pyšní se svou důmyslně navrženou konstrukcí. Používá průhledné výklopné flip-up krytky a můžete se tedy pustit do pohotové střelby prakticky za každého počasí. 

Pokud bychom měli oba zmíněné kolimátory porovnat mezi sebou, byl by jasným vítězem model AEMS. A to nejen z hlediska jeho vybavenosti, ale i možností, které pro střelce nabízí. 
Více informací ze světa kolimátorů najdete na www.holosun.cz.

Read more

Local News