Jakou domácí saunu pořídit? Podívejte se, jak funguje infrasauna

Share

Infrasauna má spoustu přínosů pro lidské zdraví, ať už se jedná o oddálení procesu stárnutí, detoxikaci organismu, nebo hubnutí. V minulosti kolovaly mezi veřejností informace o tom, že je infrasauna škodlivá, ovšem mnohé vědecké výzkumy prokázaly opak. V následujících řádcích vám prozradíme, proč se vyplatí mít ji třeba i doma.

Tepelné procedury se pro zdravotní benefity používají tisíce let, přičemž někdejší horkovzdušné lázně a takzvané potní chýše se používaly pro zmírnění stresu, relaxaci i detoxikaci organismu. Oblíbenosti se těšily především v Americe, východní Evropě a staré čínské medicíně.

Infrasauna vznikla před více než 100 lety

První infrasauna spatřila světlo světa před více než sto lety, kdy saunu se světelnou infračervenou lampou poprvé vytvořil Dr. John Harvey Kellogg. Od té doby infrasauny ušly dlouhou cestu a v současné době se používají v lázeňství i domácnostech.

Jak už samotný název napovídá, infrasauna využívá teplo a světlo k uvolnění a detoxikaci organismu. Vyzařuje infračervené světelné vlny, jež vytváří v těle teplo, a to způsobuje pocení a uvolňování uložených toxinů.

Oddalte proces stárnutí

I muže trápí vrásky. Pokud chcete jejich vznik oddálit, domácí sauna je ideální volbou. Stejně tak vám pobyt v sauně pomůže, když vás budou bolet svaly a klouby po tréninku, ba dokonce napomáhají i lidem s kardiovaskulárními potížemi.

Vzhledem k tomu, že je současná doba uspěchaná a plná stresu, je nezbytné najít i nějakou formu relaxace, což infrasauna dokonale nabízí. Stejně tak pozitivně působí na nespavost, hormonální nerovnováhu či autoimunitní poruchy.

Zajímavé na infrasaunách je to, že se od klasických saun odlišuje tím, že jejich světlo proniká přímo do pokožky, ale neohřívá vzduch kolem vás. Teplota v těle rychle stoupá, ovšem světlo nemá žádný vliv na okolní prostředí.

Read more

Local News