Jaké výhody přináší změna dodavatele energií?

Share

Nemalé náklady při provozu domácnosti jsou spojeny s platbami za elektřinu a plyn. Ceny energií rok od roku stoupají. Jedním ze způsobů, jak ušetřit, je přechod k jiné společnosti. Nejvíce lidí stále využívá velké firmy, jak se ale mnohdy ukazuje, je výhodnější přejít spíše k menším poskytovatelům. Na trhu jich v současné době najdete poměrně velké množství.

Nejde jen o úspory, ale i lepší přístup k zákazníkům

Ceny elektřiny a plynu u menších dodavatelů jsou většinou nižší. To však zdaleka není jediným argumentem a důvodem, proč si je vybrat. Tito poskytovatelé totiž obvykle přicházejí s osobnějším přístupem vůči svým klientům, takže vám jednání s nimi přijde komfortnější. I případné problémy řeší efektivněji a rychleji.

Svoji roli hraje také férovost. Pakliže je menší dodavatel plynu – https://www.epet.cz/plyn/ a elektřiny spolehlivý, nemusíte se bát, že po vás bude chtít nějaké aktivační a skryté poplatky, jež by vám mohly změnu poskytovatele prodražit a znevýhodnit.

Zvolíte si tarif, který vám sedne na míru

Praktické je rovněž to, že menší dodavatel elektřiny – https://www.epet.cz/elektrina/ a plynu poskytuje více tarifů, které umožňují lepší nastavení pro vaši domácnost. Ve výsledku pak nemusíte platit zbytečně vysoké zálohy a doplatky, protože je tarif šitý na míru vaší reálné spotřebě.

Komunikace je rychlá a efektivní

V případě menších dodavatelů energií je běžná i rychlá komunikace prostřednictvím internetu. Na něm si můžete i předem spočítat, jaké úspory vám přechod k nové společnosti může přinést, případně zda se vám změna vůbec vyplatí.

V případě otázek je pak možné kontaktovat pracovníky firmy, aniž byste museli očekávat nějak zdlouhavou komunikaci. Jde o již zmíněný osobní přístup, díky němuž zákazníci stále více upřednostňují právě menší dodavatele před giganty, kteří hledí hlavně na údaje z elektroměrů a plynoměrů, o nic víc se zpravidla nestarají.

Read more

Local News