Jaké kabelové chráničky existují?

Share

V současné době představuje telekomunikace velice důležitou část moderního života. Spousta lidí přitom ani netuší, jaké komponenty jsou potřebné. Pokud potřebujete chránit kabely, ať už optické, nebo metalické, před jakýmkoliv poškozením, slouží k tomu kabelové chráničky. V následujících řádcích vám představíme jednotlivé varianty.

Ohebné trubky a chráničky kabelů

Snad nejčastěji se používají takzvané husí krky, které jsou také nejžádanější, a není se čemu divit, jejich uplatnění je široké. Jedná se o ohebné kabelové chráničky, do nichž se ukládá elektrické, telekomunikační i energetické vedení. Husí krk vám přijde vhod i v okamžiku, pokud potřebujete chránit přívod stroje a plynovou přípojku.

Husí krk si upravíte podle potřeby, protože se může řezat na potřebnou délku. Flexibilita je tedy samozřejmostí. Chráničky kabelů se instalují do země, betonu, zdiva, pod omítku, ale i na dřevo.

Velice oblíbená je ryze česká značka Kopos, která má v nabídce dvouplášťové korugované chráničky Kopoflex. Vyniká kvalitním provedením, odolností i jednoduchou instalací.

UV odolné chráničky

Požadujete UV odolné chráničky? I takové se dají sehnat. Hadice jsou zpravidla ohebné, zvládají torzní pohyby a jsou vysoce odolné proti nárazu. Chráničkám nevadí ani změny teplot a jsou určeny pro teploty od -5 °C do +70 °C. Vnitřní stěna je hladká a konstrukce ohebná.

Tuhé trubky a chráničky

Zapomenout nesmíme ani na pevné kabelové trubky sloužící k ochraně kabelů přichycených ke stěně a stropu. Pokládají se klidně i na zem. Připravené jsou trubky z kovu a plastu. Záleží pouze na vás, kterou z alternativ si zvolíte. Ke kabelům se nedostane prach.

Podívejte se do pestrého produktového portfolia e-shopu e1.cz, kde najdete nástroje pro telekomunikační odvětví včetně chráničů trubek.

Read more

Local News