Jaké jsou výhody nebankovních půjček?

Share

Ne každý má to štěstí a může si o půjčku požádat v bance. Pokud si hodláte vzít půjčku v nebankovním sektoru, přinášíme vám přehled výhod nebankovních půjček.

Jednoduché získání

Výhodnost půjčky není vše. Důležité je také to, jak snadno ji získáte. V tomto má nebankovní segment před bankovním jasně navrch. Velmi populární je půjčka ihned, kterou lze skutečně získat za pár minut poté, co jste odeslali online žádost. Výhodou této půjčky je rychlé vyřízení, kompletně online a za pár minut.

Rychlé schválení žádosti je dnes téměř podmínkou u všech krátkodobých půjček. Online žádost je krátká a jednoduchá a zabere vám jen pár minut. Stačí mít připojení na internet, chytrý telefon, tablet nebo notebook a můžete si půjčit.

Libovolná částka

U půjčky v bance zjistíte, že půjčená částka začíná na deseti tisících a končí v řádu několika milionů korun. Naproti tomu u nebankovní společnosti si můžete půjčit třeba 1 000 Kč. Pro rychlé uspokojení finančních potřeb často i ty menší částky pomohou.

Rychlé sjednání

Další výhodou nebankovní půjčky je její rychlé sjednání. Stačí vyplnit jednoduchý online formulář, odeslat a již během pár minut víte, zda vám byla půjčka schválena či nikoliv. Pokud ano, peníze jsou zpravidla odesílány ihned. Máte-li účet ve stejné bance jako daná společnost, obdržíte peníze okamžitě.

Kratší doba splatnosti

Existují nebankovní půjčky, které splácíte stejně dlouho jako hypotéku nebo spotřebitelský úvěr v bance. V nabídce jsou však i krátkodobé půjčky, které zaplatíte v řádu několika dnů či měsíců. Tyto půjčky před výplatou jsou ideální volbou ve chvíli, kdy potřebujete menší obnos na pár dní, zpravidla než dojde výplata.

S tím souvisí také možnost prodloužení splatnosti půjčky. V případě, že nemůžete půjčku splatit v daném termínu, stačí si požádat o prodloužení a zaplatit příslušný poplatek.

Nepotřebujete ručitele

Pro sjednání nebankovní půjčky obvykle nepotřebujete ručitele a to ani u vyšších částek. Rozhodně se nemusíte bát, že vám půjčku zamítnou. Stejně není potřeba nebankovní společnosti prozrazovat na co si chcete peníze půjčit.

Benevolentnější podmínky oproti bance

Na rozdíl od banky nebudete při vyřizování nebankovní půjčky tak lustrovaní. Často není potřeba dokládat výši příjmu a není nahlíženo do registru dlužníků. Společnosti mají různé interní podmínky pro posuzování bonity klienta. Díky méně náročné administrativě si může o půjčku zažádat i osoba na mateřské, začínající OSVČ nebo senior s nízkým důchodem.

Půjčka na účet i v hotovosti

Vybrat si navíc můžete produkt, který vyhovuje vám. Půjčit si lze peníze s převodem na účet nebo v hotovosti, kdy vás navštíví obchodní zástupce a peníze vám vyplatí oproti podpisu smlouvy. Záleží na vašich preferencích. Pokud nemáte účet nebo jej máte zatížený exekucí, pak je možné si zvolit půjčku v hotovosti. Nicméně vždy zvažte, zda je vhodné si půjčit další peníze.

První půjčka zdarma

Setkat se můžete i s nabídkou první půjčky zdarma. Nejedná se o žádnou podvodnou taktiku. Nebankovní společnosti se takto snaží získat nové klienty. První půjčka je proto zcela zdarma. Nemusíte platit žádné poplatky ani úroky. Je však potřeba půjčku vrátit ve stanoveném řádném termínu. Pokud si odložíte splatnost, zaplatíte veškeré úroky a poplatky, které k půjčené částce náleží.

Sjednání přes internet

Jak jsme již několikrát zmínili, půjčku si můžete sjednat i přes internet. Nemusíte nikam chodit, aby vám byla půjčka schválena. Naopak stačí připojení k internetu a vybrat si vhodnou půjčku. Nasimulujete si výši půjčky, vyplníte registraci, v případě potřeby uhradíte ověřovací poplatek, který není více než 1 Kč. Na jeho základě pak je ověřeno jméno skutečného majitele účtu. Pak už jen vyčkáte na schválení žádosti a vyplacení peněz.

Read more

Local News