Jaké jsou neoblíbenější zážitky v České republice

Share

Určitě vás už někdy napadlo využít nepřeberného množství zážitků, které nabízejí různé zážitkové agentury. Jaký si ale vybrat? Jaký je ten nejlepší, respektive nejprodávanější? Přinášíme vám několik tipů.

Jízda Hummerem 

Jízda Hummerem nemusí být pouze snem mužů, ale i hodně žen okusilo tento zážitek. Vyzkoušíte si jízdní schopnosti off-roadu firmy General Motors jak na lesní cestě, tak na poli i v bahně. Ve skutečnosti Hummer vznikl z vojenského auta zvaného Humvee po válce v Perském zálivu.

Zážitky ze vzduchu

Co takhle zažít let balónem, akrobatické létání nebo se třeba stát pilotem letadla na zkoušku? Létání je ale pro sraby, pravý požitkář z letadla vyskočí a padá volným pádem, než se mu, při troše štěstí, otevře padák. Takové tandemové seskoky jsou doopravdy relativně bezpečné a riziko úmrtí je možná tak ze zástavy srdce a enormního přílivu adrenalinu. Pro zdravého člověka je to však nepopsatelný zážitek.

O nic méně adrenalinový je i seskok bungee jumping, který není ani tak finančně nákladný jako tandemový seskok a agentury nabízí seskoky jak z mostů, tak z jeřádbů nebo speciální seskok zvaný Kieneova houpačka, kdy jste přivázáni na úvazku a houpete se těsně nad zemí v rychlosti 90-110km za hodinu!

Pro větší bábovky existuje varianta simulátoru volného pádu, kdy jste nadnášeni proudem vzduchu, který fučí rychlostí 200-280km/h ve vzduchovém tunelu. Pocit v tunelu je dost podobný klasickému seskoku s tím rozdílem, že ho zvládne úplně každý – i ten, kdo se bojí výšek a seskok by pro něj byl nepředstavitelný.

Plavba lodí

Pro konzervativce a milovníky romantiky jsou k výběru plavby lodí ve stylu romantiky, ale i adrenalinu v podobě drandění na motorovém člunu, který dosáhne podobné rychlosti jako automobil na dálnici. Jen si to představte…

Read more

Local News