Jak zhubnout a posílit nohy

Share

Kritickými partiemi, které se nejhůře posilují, jsou boky, břicho a patří mezi ně i nohy. Ať už se jedná o hýždě, vnitřní stranu stehen nebo třeba lýtka. Nohy nám nohy plní jednu z největších funkcí a umožňují nám chodit. Denně je potřebujeme, denně je zatěžujeme, přesto neustále zapomínáme na jejich posílení a péči o ně. Víte, jak to napravit?

Posilování nohou venku

Nohy se dají posilovat doma i venku. Pokud máte vyšší váhu a rozhodnete se venku běhat, vybírejte si místa, která nejsou na došlap tak tvrdá jako silnice. Ideální je běhat po lesních cestách nebo jiném měkkém terénu. Ideální variantou je pořídit si domů běžecký pás, na kterém si nastavíte zátěž a můžete na něm cvičit i ve špatném počasí. Běh a jízda na kole dokážou nohy posílit nejrychleji a nejefektivněji.

Posilování nohou doma

Pokud chcete nohy posilovat hlavně doma, tak je skvělým pomocníkem rotoped. Velkou výhodou tohoto stroje je jeho skladnost, jednoduché používání a zaručené výsledky. Šlapáním na rotopedu nezatěžujete klouby, nestane se vám, že byste nevyjeli kopec nebo museli kolo po cestě tlačit. Navíc se při cvičení na rotopedu můžete dívat na film nebo na svůj oblíbený seriál.

Cvičení s vlastní váhou

Posilovat svaly na nohou můžete i pomocí cvičení s vlastní váhou. Vyzkoušejte oblíbený závěsný TRX systém. Jedná se o dynamické cvičení, které se inspirovalo výcvikem vojenských jednotek. Zprvu se vám cvičení může zdát jednoduché, ale už pouhým zavěšením do systému posilujete všechny svaly těla. Cvičit navíc můžete doma, na zahradě, v kanceláři, na hřišti nebo kdekoliv jinde, kam si TRX s sebou vezmete.

Nejúčinnější cviky

Mezi nejúčinnější cviky patří také dřepy, které vám pomohou v rýsování hýždí. Vyzkoušet můžete dřepy se zátěží, např. s medicinbalem. Nohy a hýždě posiluje také cvik známý pod názvem plank.

Na co si dát pozor

Dejte si pozor na to, abyste nohy neposilovali každý den. Cvičte nohy dvakrát až třikrát týdně, ale mezi tréninkem mějte vždy alespoň den volna nebo se věnujte jiné cvičební partii. Zajistíte tak svému tělu kvalitní regeneraci.

Jak o nohy pečovat

Dopřejte svým nohám po cvičení zaslouženou péči. Můžete si zajít na masáž, ať už se jedná o reflexní masáž chodidel nebo sportovní masáž, která se věnuje celým nohám. Po cvičení můžete nohy natřít chladivým krémem a připravit je tak na další trénink.

Read more

Local News