Jak vyřešit kanalizaci ve vašem novém domě?

Share

Budujete si nový domov a aktuálně řešíte kanalizaci? Pravděpodobně už od začátku stavby dobře víte, zda je, nebo není možné se v dané lokalitě připojit k centrální kanalizaci. Je pravda, že pokud to nejde, čekají vás starosti navíc. Zase tak komplikovaná ale celá záležitost být nemusí.

Je-li možné využití kanalizační přípojky, stačí si pozvat odborníky, kteří přípojku realizují, a tím vlastně starosti končí. Předem tedy potřebujete projekt kanalizační přípojky, ale o tuhle záležitost se postarají odborníci. Pouze v případě, kdy se přípojka dostane do nevyhovujícího stavu, je nutné opět pozvat profesionály, aby ji opravili. K tomu však dochází zřídkakdy. A jak je to tehdy, když připojení k centrálnímu kanalizačnímu systému není možné?

ČOV nebo žumpa?

Pak máte různé možnosti. Tou klasickou je žumpa, jímka nebo septik – nádoba, již prostě čas od času necháte vyvézt. Velikost je nutné zvolit s přihlédnutím na počet členů domácnosti, případně četnost obývání objektu. Žumpy jsou doporučované totiž i pro objekty, které nejsou trvale obydlené, tedy pro chaty, chalupy apod.

To se nedá říct o čističkách odpadních vod. ČOV se hodí pouze do trvale obydlených objektů. Nemusí jít jenom o rodinné domky, výborně poslouží také v průmyslovém podniku nebo ubytovacím zařízení.

Jak na ČOV?

S výběrem a realizací čističky odpadních vod každopádně musí pomoci profesionálové. Typická ČOV obsahuje tři komory, v nichž se odpadní voda filtruje mechanicky i biologicky. Nemusí být velká, vejde se i na vaši zahradu. A jestli si tím nejste jistí, prostě rovnou kontaktujte firmu zabývající se realizací ČOV a poraďte se.

Odbornou realizaci ČOV na klíč spolu se zaměřením a dokumentací poskytuje například firma 1616.cz. Zajišťuje taktéž vodovodní přípojky, kanalizační přípojky a žumpy. Společně tedy najdete řešení kanalizace i pro váš objekt.

Read more

Local News