Jak výhodně a bezpečně odeslat zásilku do zahraničí? Důležitý je výběr vhodného přepravce

Share

Potřebujete odeslat kusovou zásilku, paletu či nadměrný náklad do zahraničí? Odeslat zásilku do zahraničí obecně nepatří mezi nejlevnější záležitosti. Nehledě na to, že občas může hledání vhodného přepravce být docela velkým oříškem. A jak tedy odeslat zásilku co nejvýhodněji?

Vždy ta nejlepší cesta přepravy zásilky

K přepravě zásilek se využívá mnoho způsobů, jako je pozemní přeprava vlakem či kamionem, letecká doprava či přeprava lodí. Každý tento způsob přepravy má své výhody a nevýhody. Například letecká doprava představuje nejrychlejší způsob přepravy zásilek, ale nevýhodou je její vysoká cena. Opakem je námořní doprava, která je cenově výhodná, ale je nejpomalejší. Ideální je tak vybrat přepravce, který vám může poskytnout kombinaci všech dopravních prostředků, čímž zajistí rychlý a cenově zajímavý způsob přepravy vaší zásilky.

Jaké charakteristiky u přepravce sledovat?

Při výběru přepravní společnosti, jež se postará o přepravu vaší zásilky, byste se měli zaměřit také na několik základních aspektů. Zejména se jedná o poskytované služby, zda přepravuje pouze kusové zásilky, anebo poskytuje i přepravu nadměrných a atypických zásilek. Zjistěte si také do jakých zemí je schopna vaši zásilku doručit. Dále si u společnosti vyžádejte ceník jejich služeb a mrkněte na spokojenost zákazníků. Ne vždy je totiž cena rozhodujícím kritériem.

Uniknout vaší pozornosti by nemělo ani logistické řešení přepravy. Mezi nejideálnější způsob se řadí doprava na paletách, jež představuje bezpečný, rychlý a univerzální způsob přepravy zásilek. Přeprava zásilek do zahraničí je charakteristická také celním řízením, proto se podívejte, zda přepravní společnost poskytuje v této oblasti některé služby.

Na co myslet při posílání zásilky do zahraničí?

U přepravy zásilek do zahraničí je třeba myslet také na řádné zabalení zásilky. Nevhodně či nedostatečně zabalená zásilka by se totiž mohla zbytečně prodražit. Povinností odesílatele je totiž zajistit, aby obal dostatečně chránil obsah zásilky. V případě reklamace by totiž mohlo dojít k tomu, že nebude zásilku možné reklamovat.

Nezapomeňte tedy zásilku řádně vyplnit, aby se obsah zásilky při manipulaci volně nepohyboval. Také zásilku pořádně zalepte a ideálně napište jméno adresáta i na krabici, a to pro případ, že by došlo ke ztrátě nalepeného štítku. Kvalitním zabalením si zajistíte, že vaše zásilka bude v pořádku doručena.

Read more

Local News