Jak vybrat trekovou obuv pro lehký či náročný terén?

Share

Stále více lidí se přiklání ke zdravému životnímu stylu. Není divu. Žijeme v uspěchané době, která na nás klade vysoké nároky v práci i v soukromí. Velké procento populace sice nevykonává fyzicky náročnou práci, na druhou stranu jsme ale často v zaměstnání vystaveni stresu. Navíc jsme nezřídka nuceni vykonávat řadu rutinních úkolů. Konkurenční prostředí nás nutí soustavně se vzdělávat, vysoké nároky bývají kladeny i na náš vzhled. A pokud máme rodinu, často jsme od pondělí do pátku v jednom kole od brzkých ranních hodin až do pozdního večera. Proto hledáme cesty, jak zregenerovat svůj organismus. Jíme zdravě a věnujeme se nejrůznějším sportům.

Hýbat se je v kurzu. A chůze nám umožňuje spojit zdravý pohyb s poznáváním zajímavých míst

Navíc nám pomáhá formovat tělo, zbavit se přebytečného tuku a odreagovat se. Turistika je proto zcela právem jednou z nejoblíbenějších forem aktivního odpočinku. Dopřát si pěší výlet může totiž téměř každý včetně seniorů. Jen je třeba zvolit trasu odpovídající naší kondici. A vybrat si ty pravé outdoorové boty, ve kterých bude každý výlet potěšením.

Kam vyrazit hezky po svých? A jakou obuv zvolit?

Jakmile si pořídíme kvalitní trekové boty, můžeme se vydat na cestu. Milovníci historie a přírody si zamilují Český ráj, kde mohou po návštěvě zámku Sychrov zamířit na skalní hrad Frýdštejn. A z něj po lesní turistické stezce, vinoucí se mezi skalními útvary, dojít na Vranov, ze kterého se jim otevře nádherný výhled na Malou Skálu a řeku Jizeru. Vhodnou obuví budou pohorky se zpevněným kotníkem. Nádherné procházky nabízí i okolí jihočeského Písku, kde za teplých dnů oceníme lehké trekové sandály. Návod, jak postupovat při výběru outdoorové obuvi, včetně popisu používaných výrobních technologií a materiálů, je na adrese https://www.eobuv.cz/.

Read more

Local News