Jak vybrat správnou velikost moto kombinézy?

Share

Jízda na motorce je zkrátka zábava! Ale aby to byla také bezpečná činnost, musíme si pořídit potřebné vybavení. Plachta na motorku je až dalším příslušenstvím, předně si po koupi samotného stroje pořiďte moto kombinézy, případně kevlarové kalhoty a bundu na motorku, které jsou z pohledu bezpečnosti nejlepší možnou volbou po stránce oblečení. Běžné mikiny nebo tepláky na motorku zkrátka nepatří. Jenže jak takovou moto kombinézu vlastně vybrat?

Jednodílná nebo dvoudílná?

Ze všeho nejdříve je nutné určit si, jestli máme zájem o jednodílnou nebo dvoudílnou moto kombinézu. V současné době je takto rozdělujeme, vedlejším rozdělením je dle materiálu, kdy vybíráme z textilní nebo kožené varianty. V tomto případě mluvíme o velmi individuálním rozhodování – každý motorkář má trochu jin požadavky a žádá od moto oblečení něco jiného.

Pokud bychom se však měli pozastavit nad jednotlivými materiály, řekneme, že kožené jsou šité většinou na tělo, proto je u nich velikost velmi klíčová. Díky tomu je však skvělou ochranou těla při případném pádu. V případě textilní platí, že mohou být volnější (a většinou také volnější bývají v porovnání s koženými), ale neměly by být volné až moc. Také mají chránit v případě pádu.

Jak vybrat správnou velikost

Stejně jako při výběru běžného oblečení, i tady musíte sledovat při výběru správné velikosti několik věcí. Například je rozhodujícím parametrem výška jedince, také jeho váha, následně obvod hrudníku (měřeno v nejširší části), obvod pasu a dále obvod boků (opět měřeno v nejširší části) a délka nohavice. U atypických postav také platí, že sledujeme obvod stehna, lýtka a také bicepsu.

Zjištění těchto rozměrů pomůže při výběru. Na základě zjištěného se totiž můžete podívat do tabulky rozměrů a zjistit, jestli vám kombinéza bude skutečně sedět. Obecnému číslování se opravdu nevyplácí přikládat větší důraz, každá země či značka čísluje trochu jinak a řídí se trochu jinými rozměry při určování číslování.

Read more

Local News