Jak vybrat prvky do interiéru vozu?

Share

Vůz netvoří jen jeho zevnějšek, ale také to, jak vypadá uvnitř. A nejen milovníci aut, ale i ostatní uživatelé se snaží pobyt v interiéru svého vozu si zpříjemnit také jeho vzhledem. Ne každý prvek má ale pouze estetickou funkci. V autě je to většinou o funkčnosti. Každý typ auta je trochu jiný, takže pokud pořizujete cokoli do interiéru svého vozu, vyplatí se znát jeho rozměry. V tomto článku se zaměříme zejména na koberce a vany do kufru auta.

Jaké jsou možnosti?

Pokud vybíráte vany do kufru auta, pak máte na výběr dva materiály. Můžete zvolit plastovou nebo gumovou vanu. Výhodou té gumové je fakt, že je pružná a její instalace do kufru je tím usnadněna. Nemá ale tak vysoké okraje a nedrží svůj tvar, jako vana plastová. Její výhodou je navíc nízká váha a to, že se vyrábí vysoké plastové vany, které ochrání celý kufr. Vybíráme-li koberce do auta, pak máme na výběr také ze dvou materiálů – gumu a textil. Praktičtější jsou gumové koberce, které lépe chrání, snadněji se udržují a čistí.

Správné rozměry

Aby vany do kufru nebo koberce do auta mohly plnit svůj ochranný účel na 100 %, je zapotřebí znát správné rozměry vašeho vozu. Hledejte tak například koberce Golf, vany do Octavie apod. Příliš malé koberce nebo vany do kufru způsobí to, že je neustále budete rovnat, aby byly na svém místě. Naopak, příliš velké mohou přečnívat, což je nevzhledné a nepraktické (například brání zavření kufru).

Fixační prvky

Vybíráte-li koberce do auta, pak se vyplatí investovat do těch, které mají fixační prvky. Díky nim se totiž nemůže stát, že se vám koberec při jízdě samovolně posune a zabrání tak manipulaci s některým z pedálů (brzda, spojka, plyn). Fixačními prvky jsou otvor v koberci a čep, oválný šroub nebo hák v podlaze. Je vhodné, když je autokoberec zesílen v oblasti pedálu, kde bývá nejvíce opotřebován.

Zdroj obrázku: {Artic_photo} / Shutterstock.com

Table of contents

Read more

Local News