Jak správně získávat kontakty

Share

Ať už se nám tomu chce věřit nebo ne, celý náš život velmi výrazně ovlivňují známosti a kontakty, které jsme si během jeho trvání vytvořili a získali. Kontakty velmi výrazně určují náš úspěch na poli našeho podnikání a snahy zajištění lepšího života.

Dobrý kontakt je schopen ušetřit čas, peníze a někdy i vyšlape cestu k mnohem lehčímu dosažení stanovených cílů. Navazováním nových kontaktů musíte jít vstříc, protože čím více lidí budete potkávat, oslovovat a poznávat tím větší budete mít šanci, že narazíte na osobu, která Vám bude moci nabídnout přesně to, co potřebujete například v oblasti Vašeho podnikání. Nesmíte zapomenout, že tyto osoby mají další kontakty, a tak se s každým novým známým Vaše síť kontaktů neuvěřitelně rozšíří. Pro některé osoby je vytváření kontaktů jednoduchou záležitostí a lehké seznamování mají jednoduše v krvi. Jiní se zase při pomyšlení na rozhovor s někým cizím roztřesou.

My si nyní prozradíme jak nové, hlavně ty obchodní, kontakty vytvářet.

Stanovte si cílovou skupinu

První věcí je si uvědomit, s jakými lidmi chcete nové kontakty vytvořit, čtvrtina kontaktů vzniká nahodile, často v situacích, kdy by jste to nejméně čekali. Zbylá tři čtvrtina však může vzniknout za Vámi vytvořených umělých podmínek. Proto si vybírejte takové prostředí, ve kterém víte, že se daná cílová skupina potencionálních kontaktů pohybuje.

Vytvářejte si přátele

Čím hlubší a pevnější vztah navážete, tím výhodněji budete moci z kontaktu těžit. Rozhodně se vždy více spolehnete na svého přítele, nežli na osobu, kterou znáte pouze pár desítek minut. Proto se nebojte sami podstoupit pár obětí, u kterých budete vědět, že prohloubí navázané vztahy.

Vždy buďte příjemní

Buďte příjemní na každého a nedávejte na první dojem. Ať Vás osloví kdokoliv, vždy buďte přátelští a nepovyšujte se nad ním. Často se stává, že člověk, který v sobě skrývá pro Vás veliký potenciál, tak na první pohled vůbec nevypadá.

Nemyslete jen na osobní profit

Pokud nebudete naslouchat, nebudete se snažit porozumět druhé osobě a budete čekat jen na příležitost, jak těžit maximum pro Vás, je navazování kontaktu zbytečné. Takové osobě rychle dojde, o co Vám ve skutečnosti jde a nebude o Vás mít zájem, zklame se ve Vás.

Nemějte strach

Toto je asi ta nejdůležitější rada na závěr. Strach nikoho neposílí a i když se spálíte, vždy se snažte jít dál a oslovovat další a další. Vždy je tu ta šance že najdete pro Vás toho pravého.

Read more

Local News