Jak správně vybrat fotopast?

Share

Máte na zahradě hodnotné věci a bojíte se zlodějů či vandalů? Máte podezření, že vám divoká zvěř chodí ničit úrodu? Nebo chcete jen pozorovat zvířata, která žijí ve vašem okolí? Ve všech případech vám může pomoci kvalitní fotopast.

Než se rozhodnete pro pořízení konkrétní fotopasti, je třeba určit si, k jakému účelu má tento produkt sloužit.

Fotopasti pro ochranu majetku

Fotopasti jsou v posledních letech velmi oblíbeným pomocníkem pro ochranu majetku před zloději či vandaly. Dokonce i obce velmi často nahrazují nákladné kamerové systémy právě fotopastmi, které jsou snadno přenosné, cenově dostupné a velmi dobře maskované. Pachatel si jich tedy ve většině případů vůbec nevšimne.

Pokud chcete být okamžitě informováni o tom, že někdo vstoupil na váš pozemek, doporučujeme fotopasti s funkcí MMS. Důležité také je, aby fotopast nebyla odhalena. Proto doporučujeme fotopasti s neviditelným infra přísvitem.

Fotopasti pro monitorování zvěře

Fotopasti slouží také k pozorování zvěře. Pro tento případ vám postačí i levnější varianty fotopastí. Záleží už pouze na vás, jakou kvalitu obrazu a jaké funkce od zařízení očekáváte. Čím více funkcí a lepší kvalita, tím bude fotopast dražší.

Fotopasti a interiér

Fotopasti je možné využít také v interiérech, jako jsou například domy, chaty, sklady atd. Většina fotopastí je však určena výhradně k venkovnímu využití. Pro interiéry se tedy zaměřte na to, aby bylo možné snížit přísvit. Při použití v menších místnostech totiž může být přísvit tak vysoký, že na fotografiích nebude nic vidět. Další otázkou, kterou je třeba vyřešit, je maskování fotopasti v interiéru. Doporučujeme tedy pořízení fotopastí, které lépe splynou s daným okolím.

Uvažujete o pořízení fotopasti? Navštivte obchod Výcvikové obojky v Praze 3, kde vám ochotně poradí s výběrem vhodného produktu přímo na míru vašim potřebám.

Read more

Local News