Jak spálit při tréninku ještě více energie?

Share

Poznejte, co ovlivňuje množství spálených kalorií při tréninku, a následně získané informace ihned využijte ve svůj prospěch. Další cvičení bude ještě efektivnější než to dnešní.

Delší aktivita znamená vyšší výdej

Asi nikoho nepřekvapí fakt, že při delším tréninku se vám podaří vydat mnohem více energie. Při situaci, kdy se osmdesátikilový muž rozhodne pro hodinu svižné chůze, spálí zhruba 280 kcal. Přitom jen při prodloužení této aktivity o půl hodiny by se mu podařilo spálit 240 kcal.

Intenzita pohybu ovlivní výdej energie

Opět si vezmeme našeho cvičence a vyšleme jej na hodinu ven. Nyní to už ale nebude chůze, nýbrž běh. Člověk běhající rychlostí 12 kilometrů za hodinu spálí něco okolo 930 kcal. Když bude běžet rychlostí 8 kilometrů za hodinu, spálí už ale jen 660 kcal. Zde proto vidíte, že když už se do nějaké aktivity pouštíte, měla by být co nejintenzivnější. Pokud to váš fyzický stav dovoluje, samozřejmě.

TIP: Kávu si zkuste osladit zdravěji, než jen obyčejným cukrem. Zkuste med, stévii nebo jiné sladidlo.

Intenzita pohybu ovlivní výdej energie

Otužování se stalo synonymem pro podporu imunity v dlouhých pandemických měsících. Asi všichni jsme to již zkusili. Vystavit své tělo chladu ale má i další benefit, než je posílení naší obranyschopnosti. Dokonale si tak zvýšíte výdej své energie. Přesně ale ještě nejsou známy konkrétní naměřené hodnoty, budeme si muset počkat ještě na další odborné studie.

Vydat se cvičit před nebo po jídle

Když se dáte do cvičení, začnete se pohybovat mezi příznivci kardio cvičení před jídlem. Druhá skupina naopak tvrdí, že cvičení je dobré kdykoliv během dne, lépe nějakou dobu po jídle. Když se na to podíváme z odborného hlediska, zjistíme, že celkový výdej energie je u obou případů stejný. Zastánci kardia na lačno tak nemají pravdu v tom, že spalují více energie.

Při tréninku se vám podaří spálit více energie vhodnou kombinací cvičebních metod.

Read more

Local News