Jak se zlepšit ve střelbě? Pořiďte si kolimátor!

Share

Věnujete se sportovní střelbě a rádi byste se v ní zlepšili? Přemýšlíte, jak správně na to a co si pořídit? V takovém případě by ve vaší výbavě rozhodně neměl chybět kolimátor. Zjistěte o této pomůcce více.

Vsaďte na kolimátor pro skryté nošení

Zejména v poslední době se čím dál větší oblibě těší takzvané pistolové kolimátory pro skryté nošení. Tyto kolimátory je přitom možné osadit na takzvané zbraně OR (neboli optics ready), které mají z výroby na závěru přípravu pro kolimátor.

Co je k osazení potřeba?

Pokud vsadíte na kolimátor od Holosunu, bude pro vás jeho osazení hračka. Pro správné osazení totiž budete potřebovat jen montážní destičku podle výrobce a modelu dané pistole.

Kolimátory Holosun jsou přitom do určité míry kompatibilní s destičkou pro Shield – RMS. Vystačíte si jen s drobnou úpravou, která spočívá v upilování dvou aretačních bodů. I když toto řešení není zcela ideální, pravdou zůstává, že je plně a bez problémů funkční.

Jaký kolimátor si pořídit?

Tápete v nabídce a nejste si jistí, jaký konkrétní kolimátor si tedy pořídit? Dáme vám dva tipy. První zajímavou volbou je HS407K, který nabízí osnovu o velikosti tečky 6 MOA. Tento kolimátor je vhodný pro zbraně kompaktních rozměrů, u kterých zároveň vyžadujete rychlost střelby.

Pokud vás tento kolimátor nezaujme, můžete vsadit na HS507K, který disponuje tečkou o velikosti 2 MOA. Hodí se na takzvané competition zbraně, u kterých budete střílet na vzdálenost větší než 20 metrů.

Více informací ze světa kolimátorů najdete na www.holosun.cz.

Read more

Local News