Jak se stát gentlemanem

Share

Pokud stále patříte mezi pár přeživších na tomto světě, kteří chtějí působit jako správný gentleman a být pro svou vyvolenou hrdinou, který vždy a všude ukazuje své vychování a správné společenské postupy, máme pro Vás pár rad jak na to.

Dnes se podíváme na několik gest, díky kterým budete působit jako muž, který má gentlemanství v krvi.

Věřte že ačkoliv to vypadá tak, že ženy v poslední době touží po hrubiánech, není to tak. Žena chce mít gentlemana, který jí vždy bude oporou a ona se sním bude cítit jako dáma.

Doprovázejte dámy domů
Vždy se nabídněte že doprovodíte ženu domů. Žijeme v nejistých dobách a žena má vždy strach jít sama přes park a ráda Vaši nabídku příjme. Proto jí doprovoďte až ke vchodovým dveřím, i za cenu že bydlí na úplně opačném konci města než Vy.

gentleman-1Slušná mluva jako důkaz
A to hlavně vaší inteligence. Snažte se mluvit co nejspisovněji a nejzdvořileji, ale nejen k Vaši vyvolené, ale také k ostatním. I paní co od Vás bude chtít 5 korun na veřejných toaletách zajisté ocení, když jí alespoň jednou za den někdo slušně pozdraví, požádá a ještě ji odmění úsměvem.

Představování
Vždy když Vás žena někam doprovází, představujte ji. Je velice nevhodné zabřednout do konverzace a nechat ženu jen tak stát vedle Vás, aniž by tušila s kým mluvíte. Přivedete ji do rozpaků a bude se cítit nepotřebně a nedůležitě.

Sedačky a zvedačky
Při jízdě v hromadných dopravních prostředcích, vždy pouštějte sednout starší lidi, ženy či slečny na sedačku, pokud není nikde jinde volno, nebo je volné sedadlo daleko.

Přidržení dveří
Člověku se toto gesto zdát jako absurdní a banální, ale je velice důležité. Až 90% žen shledává muže, který jí podrží dveře, za slušného, což je důležité. V podstatě platí že byste měli podržet dveře každému, kdo jde za Vámi.

Nabídnutí kabátu
Nebojte se ženě nabídnout kabát pokud vidíte že jí je zima. Uvidí jak jste zdvořilý, a ještě jí ukážete, že jste fyzicky v kondici a jste schopni ustát trochu té zimy a to ženy také přitahuje. Navíc z kabátu může ucítit Vaši vůni a to by pro ni mělo být více než podmanivé.

Read more

Local News