Jak rychle najít práci v Hradci Králové?

Share

Hledání nové práce je běh na dlouhou trať a v mnoha případech nekončí úspěchem v podobě podepsání pracovní smlouvy. Je proto třeba se vyvarovat řady chyb, a současně udělat všechno pro to, abyste zvýšili svou šanci uspět. O čem je řeč?

Ponořte se do inzerátů a neztrácejte naději

Práce v Hradci Králové se vám bude nejsnáze hledat na pracovních portálech, kde se nachází inzerce od jednotlivých firem, personálních agentur a úřadů práce. Pěkně pohromadě se vám zde nabízí různé formy úvazků, oborů a lokalit. V žádném případě bezhlavě neodpovídejte na všechny nabídky práce, které vám padnou do oka. Je třeba reálně zhodnotit, co dokážete svému budoucímu zaměstnavateli nabídnout. Též je dobré si vést seznam, aby se nestalo, že na stejné místo pošlete svůj životopis několikrát. Počítejte s tím, že řada personalistů vám ani neodpoví. To by vás však nemělo demotivovat od dalšího snažení.

Životopis a motivační dopis vytváří první dojem

Zaujala vás nabídka práce v Hradci Králové? Nastává další důležitý krok, jímž je zaslání životopisu a motivačního dopisu. Personalisté věnují čtení životopisu pouze pár vteřin. Z toho důvodu se zaměřte na jeho přehlednou strukturu. Nejzajímavější informace zvýrazněte. Co se týká motivačního dopisu, neposílejte všem firmám stejný text. To je jedna z častých chyb. Měli byste ho uzpůsobit pro každého zaměstnavatele přímo na míru a vyhnout se nic neříkajícím frázím typu „jsem flexibilní, pečlivý, rád se učím nové věci“.

Abyste měli co nabídnout

Šance na získání práce zvýšíte i neustálým vzděláváním se, rozšiřováním svých znalostí v oboru, překonáváním vlastních limitů. Řada zaměstnavatelů totiž spíše slyší na vaši píli zdokonalování se. V takovém případě jim nebude vadit, že nemáte požadované vzdělání či několikaletou praxi. Nýbrž ocení vaše nadšení a chuť dotáhnout věci do konce.

Read more

Local News