Jak rozmístit zrcadla do prostoru?

Share

Pokud si zařizujete bydlení a jste již v konečné fázi, jistě jste narazili na otázku zrcadel. Pojďme se podívat na to, jak zrcadla po obytném prostoru rozmístit tak, aby vám byla co nejvíce k užitku. Vždy zvažujte výběr tvaru a velikosti zrcadla podle vašeho osobního vkusu a preferencí.

Nejdůležitější místnosti

Asi nejdůležitější je zrcadlo v koupelně, kde se ženy líčí, muži holí a děti šklebí při čištění zubů. Zde nejvíce využijete LED zrcadla. Krásně prosvětlí prostor a opticky ho zvětší. Umistěte jej nejlépe nad umyvadlo, pokud máte koupelnu větší, můžete zvážit ještě další zrcadlo, např. vedle vany.

Dalším důležitým prostorem pro zrcadlo je bezesporu chodba nebo přístupová hala. Zde mu vyberte místo poblíž šatního prostoru, co nejblíže ke dveřím, ať můžete svůj vzhled zkontrolovat těsně před odchodem. Bude se vám hodit zrcadlo s odkládacím prostorem, velice jej oceníte na klíče od bytu či auta nebo na drobné předměty a mince z kapes.

Zvažte umístění zrcadla i do obývacího pokoje nebo kuchyně. V jídelním prostoru se velice hodí zrcadlo nad stůl nebo na zeď vedle, protože místnost osvěží a opticky zvětší, navíc ještě zútulní. V prostoru, kde máte pohovku nebo televizi můžete zrcadlo umístit na zeď za pohovku. Nebojte se dodržování čistoty a samotného čištění, pokud na opěrky zvolíte vhodné polštářky, sedící se zrcadla ani nedotkne. 

Kam zrcadlo raději ne?

Velmi diskutované téma je zrcadlo v dětském pokoji. Zvláště pokud máte mladší děti, můžete se bát o jejich bezpečnost a proto koupi raději odložte. U starších dětí může být ale zrcadlo v dětském pokojíčku naopak nutností, např. u dětí odlišných pohlaví, které si můžou stěžovat na dobu strávenou v koupelně. U vlastního zrcadla nebo malého zrcadla na psacím stole se zvládnou upravit i bez dlouhého čekání na uvolnění místa.

Asi nejméně tradičním místem, kam zrcadlo umístit, je prostor toalety. Pokud jste už viděli zrcadlo na dveřích přímo naproti míse, už jste na světě viděli asi všechno. Toto řešení příliš nedoporučujeme.

Read more

Local News