Jak přestat kouřit? Cesta vede přes elektronickou cigaretu

Share

Kouření je nešvarem, kterého se chce zbavit stále více lidí. Dlouhodobé užívání klasických cigaret vede nesporně ke zdravotním potížím. Jenže odolat jim je velmi těžké, pokud jste opravdu náruživými kuřáky. Jak se tedy od kouření oprostit? Cesta může vést přes elektronickou cigaretu.

Je na místě sdělit, že elektronická cigareta je pouze jakýmsi mezistupněm k tomu, abyste se po čase definitivně stali nekuřáky. Proč ale k jejímu užívání vůbec přistupovat? Zejména tehdy, nemáte-li tak silnou vůli se zlozvykem ihned skoncovat.

Elektronická cigareta rovněž obsahuje nikotin. Je ale pravdou, že už není tak škodlivá jako klasické varianty cigaret. Neobsahuje totiž tolik látek, jež způsobují nejrůznější zdravotní problémy, a to včetně mnoha typů rakoviny. Namátkou zde není kupříkladu dehet.

Snižujte si množství nikotinu

Pakliže si zvolíte cestu postupného přestávání pomocí elektronické cigarety, můžete si volit náplně do elektronické cigarety se stále nižším obsahem nikotinu. Vaše tělo se tak postupně začne zbavovat silné závislosti. A jednoho krásného dne se stane, že už ji nebude pociťovat vůbec a vy se rozhodnete, že už ani elektronický způsob kouření nemá vlastně žádný smysl. Cesta to může být poměrně dlouhá, proč ji však nezkusit, že?

Přednost mají osvědčené e-cigarety

Vždy si zvolte kvalitní produkt. Příkladem budiž třeba elektronická cigareta Joyetech. Jedná se o dobrou volbu z hlediska cenové dostupnosti při zachování všech výhod, které e-cigarety nabízejí. Při jejím používání se nemusíte bát odporného zápachu, ale ani kupříkladu žloutnutí zubů, nehtů a pokožky v jejich okolí. Kromě nikotinu její náplně neobsahují žádné toxické látky, takže kouření není tak škodlivé jako v případě běžných cigaret a tabáku. I ostatní lidé v okolí ocení váš přechod na elektronickou formu kouření, tím si můžete být jistí. A v neposlední řadě ušetříte i nějaké peníze, protože kouření e-cigarety je z finančního hlediska méně nákladnější.

Read more

Local News