Jak představit dítěti novou partnerku

Share

Dostali jste se do nepříjemné situace, při které Vás čeká seznámení Vašeho dítěte s Vaší novou partnerkou? Jak na to a čemu se vyhnout?

Již je pár měsíců po rozvodu a na obzoru se objevila nová žena, která Vás zaujala a pravidelně se s ní scházíte. Všechno probíhá v pořádku až do té doby, co nová přítelkyně projeví zájem poznat Vaše děti (dítě) z minulého manželství. Začněte se potit a přemýšlet nad tím jak to asi přijme? Pokud se budete držet následujících rad, vše by mělo probíhat v pořádku.

1. Příliš nespěchejte

Důležitým faktorem představení nové partnerky je délka nového vztahu. Obecně se doporučuje na seznámení s dětmi příliš nespěchat a alespoň nějaký ten měsíc s partnerkou být. Pokud byste dětem představovali svůj nový objev každý 14 dní, zbytečně je budete vystavovat stresujícím situacím.

2. Počítejte s odmítnutím

Každé dítě přirozeně touží po tom, aby mělo harmonický domov a oba dva rodiče.

Děti jsou zkrátka děti a každé je individualita. Záleží jak na věku, tak na povaze. Obecně nejhůř snášejí novou partnerku děti mezi 7-11 lety a poté mezi 13-17 rokem života. Často se stane, že první reakce nebude nějak přívětivá a novou partnerku odmítne poslouchat, či dokonce respektovat. V takovémto případě je vhodné si s dítětem v klidu promluvit a na nic nespěchat, chce tomu dát čas a volný průběh, v žádném případě dítě nemlaťte, nebo ho do ničeho nenuťte. Cestu k Vaší nové přítelkyni si musí najít samo.

Důležité je, aby i Vaše nová partnerka měla velkou dávku trpělivosti a byla na dítě milá a hodná.

3. Hledání kompromisů

Hledejte kompromis, nestavte ani děti, ani přítelkyni před hotovou věc a zkuste vyhovět oběma stranám. Uvědomte si, že dítě s Vámi někdy potřebuje být také samo a mít Vaši stoprocentní pozornost. Na druhé straně to samé potřebuje i Vaše nová přítelkyně. Plánujte společné výlety, ale na druhou stranu buďte s dětmi někdy o samotě.

Read more

Local News