Jak poznat, že vás šéf zrovna nemusí

Share

Vaše práce vás baví a naplňuje? Gratulujeme. Určitě však budete souhlasit s tím, že bez dobrého šéfa se může i ten sebelepší job změnit v otravu. Jak zjistit, že vás nadřízený zrovna nemusí, vám prozradíme v článku. Pro někoho to nebude příjemné čtení.

Poznat, že nejste šéfovo oblíbenec může být někdy dost skličující. Dali jsme dohromady 10 signálů, které vám tuto skutečnost odhalí.

1. Máte blbý pocit – Nemá smysl si nic nalhávat, pokud se k vám nadřízený chová jinak než k ostatním, nejspíš vás ve velké oblibě nemá. Ale žádnou paniku, ještě tu jsou další indicie, které mohu blbý pocit vyvrátit, no, nebo taky podpořit.

2. Žádný oční kontakt – Když s vámi mluví, vyhýbá se očnímu kontaktu? Zřejmě tak chce zamaskovat negativní pocity, které k vám chová.

3. Důležité pracovní porady jsou mimo vás – Sedět v zasedačce a poslouchat ty žvásty o růstu firmy jsou nuda, ale nabýt tak je horší.

Žádná pozvánka na porady = vaše názory nikoho nezajímají.   

4. Asi máte lepru – Nikdy s vámi nejede výtahem, prochází okolo vás obloukem, vyhýbá se vám v bufetu, nikdy s vámi nezůstane v kanceláři. Pokud jsou tyto “výhybky“ každodenní rutinou, nejspíš budete na šéfovo black listu.

sef-1

5. No humor – Vaše vtipy přechází tichem, ve vaší společnosti se nikdy nesměje? Vemte jed na to, že je něco špatně, vy jste tady špatně!

6. Nepozdraví – Ráno ani odpoledne nepopřeje dobré ráno ani se nerozloučí, to je špatné znamení!

7. Sleduje každý váš krok – Do očí se vám nepodívá, ale jinak se zajímá o každý váš krok. Nepříjemné sledování dává tušit, že s důvěrou ve vás to nebude nijak horké.

8. Nepochválí, kritizuje – Asi každý potřebuje někdy v práci pozitivní feedback, že to co dělá, dělá dobře. Konstruktivní kritika je taky fajn, žene člověka k lepším výsledkům, většímu výkonu apod. Ale když je všechno špatně, není něco v pořádku.

9. Úsečné jednání s vaší osobou – Jednoslovné odpovědi, e-mailová konverzace bez oslovení, nezájem o váš osobní život. takový odstup jasně ukazuje na to, že šéfův favorit rozhodně nejste.

10. Dobré projekty jsou mimo vás, finanční odměny v nedohlednu – Zatímco vaši kolegové pracují na nejvýznamnějších projektech a dostávají prémie snad za každý měsíc, vy si připadáte jako nováček, kterému nelze přidělit žádnou náročnější nebo zodpovědnější práci.

Jaké máte skóre?

Ve většině bodů jste odpověděli ano? Situaci můžete na přímo řešit s tím, že se šéfem asi nejlepší přátelé nikdy nebudete, nebo jít hledat kariérní štěstí jinde.

Table of contents

Read more

Local News