Jak poznat, zda je rychlá půjčka poskytovaná spolehlivou firmou?

Share

V dnešní době je velmi snadné získat peníze v podobě půjčky v momentě, kdy vás trápí nedostatek peněz. Zejména v posledních letech hodně vzrostla obliba takzvaných rychlých půjček online. Každý z vás, který o peníze požádá, by se však měl mít na pozoru. Ne vždy totiž takováto půjčka může být výhodná a nelze se na ni spolehnout.

Jaké jsou výhody rychlých půjček?

V první řadě je dobré zmínit důvody, proč jsou rychlé půjčky tak populární. V zásadě u každé z nich platí, že peníze můžete mít už během několika minut na svém bankovním účtu. Přitom obvykle stačí splnit jen několik základních kritérií. Zejména jde o ověření bankovního účtu, uvedení jména a adresy bydliště spolu s číslem občanského průkazu, případně jiného dokladu totožnosti. Někdy po vás chtějí rovněž potvrzení o příjmu. Toť vše, nic víc. Nemusíte přitom chodit někam na pobočku, vše se dá sjednat přes internet a po telefonu.

Pozor na nepoctivé podnikatele a firmy

Zdá se to neobyčejně jednoduché a skutečně tomu tak je. Na co si tedy dát pozor, abyste nenaletěli? Především je zásadní si vybrat společnost, jež je na trhu dostatečně zavedená. Už jen tím se pojistíte, že vás nikdo nenapálí. I dnes lze totiž občas narazit na různé „šikovné podnikatele“, kteří nabízejí výhodnou a rychlou půjčku. Předtím však požadují zaslání menšího obnosu peněz. Poté, co jim jej pošlete, vám půjčku zamítnou, případně se vůbec neozvou. Takto si postupně vyberou od lidí celkem pěkné sumy. U zavedených společností máte garanci, že vás nikdo neoklame.

Čeho si všímat?

Velmi důležité je si chránit osobní údaje. Společnost, jíž je poskytujete, musí garantovat, že je nikomu třetímu nevyzradí.

K samotné rychlé půjčce je vždy dobré přistupovat tak, že si peníze půjčujete jen v nezbytných případech, kupříkladu když nemáte finance krátce před výplatou. Vždy, když o půjčku žádáte, byste před jejím finálním schválením měli přesně vědět, kolik za ni zaplatíte. Dále vám poskytovatel půjčky musí dát přesné informace o tom, jakou formou a kdy vám peníze poskytne. Zajímejte si rovněž o to, jakým způsobem pak peníze i se sjednaným úrokem vrátíte. Vyhnete se tak případným potížím a pokutám za pozdní splacení.

Cool Credit – rychlá půjčka online

Příkladem spolehlivé rychlé půjčky je ta, již poskytuje společnost Cool Credit. Je poměrně výhodná, půjčit si přitom můžete během pár minut při první půjčce až 8000 Kč, při opakovaných půjčkách až 20 000 Kč. Stačí splnit jen několik kroků. Sami si navíc zvolíte splátkový kalendář, respektive lhůtu, do níž peníze následně vrátíte. Jedná se o klasickou nebankovní půjčku online, s jejíž pomocí snadno a bez zbytečné administrativy vyřešíte akutní finanční tíseň. Na webu společnosti se dozvíte detailní informace o tom, jak si lze o půjčku požádat, jak ji splatit a další praktické tipy a rady. Poté už můžete přejít k vyplnění formuláře coby žádosti o půjčku.

Read more

Local News