Jak podat výpověď povinného ručení?

Share

Situací, kdy již nechceme mít náš vůz pojištěný u konkrétní pojišťovny, může být hned několik. Je proto dobré vědět, jak vlastně můžeme povinné ručení auta nejlépe zrušit, aby daná pojistka již dále neplatila a my měli jistotu, že si můžeme sjednat novou. To je také nejčastější důvod, proč jsou pojistky rušeny.

Každý chce nejlevnější povinné ručení a tak vypoví smlouvu u pojišťovny stávající a sjedná si novou. A k tomu pomůže třeba i web Porovnej24.cz.

Podejte výpověď online

Jednou z nejjednodušších možností toho, jak můžete svou pojistku vypovědět je určitě cesta, která je spojena s internetem. Stejně jako můžete sjednat povinné ručení online, ho můžete danou cestou také vypovědět. Je třeba sepsat a podepsat výpověď, kterou následně zašlete na emailovou adresu pojišťovny. Jelikož emailové spojení nemusí být garantovaným kanálem, vždy doporučujeme nechat si přijetí dané výpovědi potvrdit konkrétním člověkem.

Máte tak jistotu, že bylo vše podáno v pořádku.

Zkusit lze i klasickou poštu

I druhá možnost souvisí s vyřízením na dálku. Jde o formu klasické pošty, kdy sepíšete svou výpověď, vložíte do obálky a navštívíte nejbližší poštu. Zde doporučujeme poslat daný dopis doporučeně. Budete tak mít v ruce doklad o tom, že jste ji skutečně poslali. Samozřejmě ve výpovědi není třeba uvádět důvod ukončení pojistky, a tak je jedno, zda se jedná o ceník povinného ručení, nebo se jedná o zcela jiné důvody. Ty si nechte pro sebe.

Ano, i osobní návštěva může být zajímavou možností, jak si můžete pojistku zrušit. Počítejte však s tím, že to může být spojeno s čekáním i složitější administrativou. U některých pojišťoven se připravte také na to, že pokud je vaším cílem změna pojišťovny, můžete být přemlouvání k tomu, abyste setrvali.

Dobré je tedy argumentovat tím, že máte v rukou srovnání povinného ručení, které jasně ukazuje, že daná pojišťovna ani u zvýhodněné nabídky nemá šanci konkurovat jiným.

Read more

Local News