Jak na výběr manželské postele

Share

Manželská postel je pro ložnici jediným, skutečně nepostradatelným, kusem nábytku. Kvalitní spánek je základem úspěšného dne a k výběru postele je proto třeba přistupovat maximálně zodpovědně. Jen tak si domů přivezete postel, která vám poskytne maximálně kvalitní spánek a která se bude navíc do vaší ložnice opravdu hodit.

Ani příliš malá, ani příliš velká

Ve zkratce je možné ideální velikost manželské postele popsat tak, že musí být dostatečně velká na to, aby spolu partneři v noci nevedli boj o prostor a aby oběma odpovídala i svojí délkou. Kromě toho by neměla být až příliš velká v poměru k podlahové ploše ložnice.

Je však na místě podotknout, že první pravidlo je mnohem důležitější. Na nedostatek prostoru pro pohyb v ložnici se zvyknout dá, na nedostatek prostoru při spánku nikoliv. Je ale samozřejmě příjemné, pokud si můžete vedle postele umístit i nějaký pěkný noční stolek pro odkládání telefonu, hodinek, či pro umístění čtecí lampičky.

Materiál

Manželská postel by měla být pevná, odolná a mít dlouhou životnost. Tyto požadavky samozřejmě splňuje masiv. I kombinace dřevotřísky, kovových a případně plastových prvků však dnes nabízí dostatečně kvalitní alternativu k masivnímu dřevu.

Výběr povrchových dekorů a úprav je navíc prakticky nekonečný, takže i taková postel může být navenek od té z masivu k nerozeznání. Jistým problémem může být olupování povrchové vrstvy, na druhou stranu hraje svoji roli samozřejmě i cena. Výběr konkrétního materiálu je tedy spíše o prioritách a požadavcích kupujícího.

Využijte postel jako úložný prostor

Manželská postel může skýtat opravdu hodně úložného prostoru. Pokud nejste jeden z mála šťastlivců, kteří nemají s prostorem problém, oceníte stejně jako většina ostatních postel s velký úložným prostorem. Ten může být dostupný buď v podobě šuplíků, anebo po odklopení vrchní části postele. U prvního typu je k uloženým věcem snazší přístup, nelze jej ale umístit ke stěně.

U výběru postele to ale nekončí, pro zdravý a efektivní spánek je samozřejmě nezbytné i pořízení kvalitního roštu a matrace.

Zdroj obrázku:

Cinematographer / Shutterstock.com

Table of contents

Read more

Local News