Jak na překyselení organismu

Share

Bohužel, je smutnou pravdou, že naše organismy trpí překyselením. Kyseliny totiž nejsou jen ve víně, stačí si dát i trochu čočky, nakládanou okurku a tak podobně. Překyselení je špatné nejen pro zubní sklovinu, ale i pro trávení a vůbec celý organismus.

Navíc pro něj bohužel neexistuje žádné jednoduché nebo snadné řešení.

Mezi nebezpečné potraviny v tomto směru patří maso, jednoduché cukry a alkohol. Zdrojem překyselování je ale obecně i duševní nerovnováha a nedostatečné dýchání – tj. dýchání nepravidelné a povrchní.

prekyseleni-organismu-1Jednoduše vysvětleno – mezi kyselinotvorné potraviny patří bílé pečivo, maso, šunka, sádlo, vejce nebo lískové ořechy. Zásadotvorné a neutrální potraviny jsou třeba brambory, cibule, celozrnný chléb, většina ovoce a zeleniny, filé a libové maso.

Důležité je vlastně jen jedno – aby byla v příjmu těchto potravin jakási rovnováha.

Takže čím začít bojovat proti překyselení organismu?

Zkuste třeba vodu z uvařených brambor, která je v tomto ohledu osvědčeným „babským“ receptem. Vylučování kyselin z těla umožní i popíjení různých bylinných čajů, ale stejně tak
dobře zabere i fyzická aktivita, například svižnější procházka. Nezapomínejte ani na dostatek tekutin, průměrný zdravý jedinec musí přijmout nejméně dva a půl litru tekutin za den a nejlepší v tomto směru bude čistá voda.

Pomoci mohou ale i některé rostlinné preparáty, spirulina, šťáva ze zeleného ječmene či pyl z květů nejrůznějších rostlin.

Chybu neuděláme ani tehdy, pokud si dopřejeme v co největší možné míře syrovou stravu, počítaje v to samozřejmě třeba i nepříliš oblíbenou syrovou zeleninu.

Užívat samozřejmě lze i různé preparáty z lékáren, které kyselost organismu částečně potlačí – začít nicméně musíte u sebe, protože je třeba změnit od základu jídelníček, aby se problém neopakoval ještě někdy v budoucnu.

Trápí vás překyselení organismu? Zkuste naše tipy – uleví se vám!

Read more

Local News