Jak hydratujete pleť? Vysvětleme si mýty o hydrataci pleti

Share

Krásná pleť je chloubou nejednoho z nás. Zejména ženy dbají na to, aby jejich pleť byla krásná, hydratovaná, aby vypadala mladě a byla bez vrásek či jizev. Jenže starat se o pleť, to není nic snadného. V současné době je na trhu tolik produktů, které mají na etiketě napsáno, že dokonale hydratují pleť, jen čert by se v nich vyznal. Hydratace je pro krásně vypadající pleť to hlavní. Pokud není pleť dostatečně hydratována, vypadá velice smutně, staře, postrádá elasticitu. Kolem hydratace pleti však koluje mnoho mýtů, které se vyplatí vysvětlit. Některým věříme, i když pravda je někde jinde.

Jak již bylo zmíněné, hydratace pleti je důležitá a to, jak je pleť hydratovaná, se velice podílí na tom, jak pleť vypadá. Uveďme si na pravou míru to, co koluje o hydrataci pleti. Je všechno pravda? Nevěřte všemu, co se povídá. Každá mince má dvě strany. Je to jako hrát automaty, taky z vás pravděpodobně bude gambler. Když se nebudete o svou pleť starat, tak budete podle toho pravděpodobně také vypadat.

Stačí jen dostatečně pít

To je jeden z mýtů, který se pojí s hydratací pleti. Jen pití rozhodně nestačí. Dodržovat pitný režim je samozřejmě potřebné a je to zároveň na místě, ale kromě toho je třeba povrchově pečovat o pleť, tedy je třeba správně aplikovat kosmetické a hydratační přípravky.

S pitným režimem také souvisí to, že bychom se měli vyhnout věcem, na nichž se většinou stává člověk závislý. Je třeba se vyvarovat kávě nebo alkoholu, jelikož tyto dvě věci dehydratují pokožku, také není na místě kouření či užívání jiných drog, po nichž pleť opticky rychleji stárne.

Když mám mastnou pleť, pokožka nemůže být dehydrovaná

Častý mýtus, který kraluje mezi lidmi. Pravdou je, že i mastná pokožka může být dehydratovaná. K dehydrataci pleti v tomto případě dochází při nadměrném používání přípravků proti mastnotě. Kosmetické přípravky proti mastné pleti sice zabraňují maštění, ale na druhou stranu pleť dokážou nepříjemně vysušit.

Čím víc hydratačního krému budu nanášet, tím víc hydratované ruce budou

Opět mýtus. Obecně platí, že stačí nanášet na ruce krém ve velikosti lískového oříšku. Není třeba s krémem plýtvat, ruce nebudou více hydratované, pokud na ně naneseme více krému. Tak to zkrátka nefunguje.

 

 

Read more

Local News