Jak funguje diesel agregát

Share

Chystáte si zakoupit spolehlivý a výkonný zdroj elektrické energie a nevíte podle jakých parametrů vybírat, aby jste vybrali správný? V tomto článku vám poradíme, jak vybrat diesel agregát a jak vůbec taková elektrocentrála funguje. 

Jak funguje elektrocentrála

Elektrocentrála je přístroj na generování elektrického proudu. Ten se nejčastěji vytváří pomocí alternátoru. Existuje velké množství druhů elektrocentrál, které se od sebe liší pomocí různého výkonu, motoru nebo způsobu využití. Jako opravdu zásadní vlastnost generátoru je správně zvolený typ motoru a alternátoru a zcela zásadně se určuje dle druhu a způsobu využití. Mezi nejznámější druhy motorů řadíme například Scania, Cummins, Kubota a Volvo. Jako poslední rozdělení určujeme podle konstrukce. Konstrukce může být buď uzavřená neboli kapotovaná (silent) a nebo otevřená.

Jak vybrat elektrocentrálu

Pokud jste se rozhodli pro zakoupení elektrocentrály nejprve si určete, kde ji budete využívat a pro jaké účely. Opravdu zásadní otázkou jaký výkon vlastně potřebujete, i toto bývá v některých případech ne zcela jasné. Dá se vybírat od malých výkonů od 5kVA, až po velké celky pro průmysl od 1MW a více. Pokud si nebudete jistí jaký typ motorgenerátoru vybrat rádi  vám pomohou odborníci z firmy Genstore, kteří mají v tomto oboru bohaté zkušenosti. V tomto článku není možné doporučit přesný výkon pro vaše využití, protože každý předmět, který odebírá elektřinu má odběr individuální. Pokud potřebujete zjistit přesný typ generátoru a jeho výkon, neváhejte své požadavky sdělit odborníkovi.


Read more

Local News