Jak dlouho vydrží transplantace vlasů? 

Share

Taky jste v mládí snili o tom, že v 50 letech budete projíždět silnice v kabrioletu a mít vítr ve vlasech? Ne vždy ale všechno dopadne tak, jak si přejete. Někdo se projíždí tak maximálně v MHD a někomu na to, aby měl vítr ve vlasech, chybí hustá kštice. Žijeme ale ve světě, kde téměř nic není nemožné – díky moderním technologiím estetické medicíny můžete mít husté vlasy na počkání. 

Už jste slyšeli příběh, kdy někdo zaplatil sta tisíce za transplantaci vlasů, které se pak neuchytily, takže zákrok nepřinesl žádné výsledky? Zajímá vás, co je na tom pravdy? Přečtěte si, co vše ovlivňuje úspěšnost transplantace vlasů

Výběr metody 

Metod transplantace vlasů je více. Do určité míry je postup všech metod obdobný. Prvním krokem je získání vlasových štěpů. Ty se odebírají z oblasti s trvalým růstem vlasů. Nejčastějším místem je zadní část hlavy. Následně se tyto štěpy rozdělí na menší části, které se vkládají do kůže na předem určená místa. V čem se jednotlivé metody liší: 

  • Metoda FUT a FUE: U těchto dvou metod je zapotřebí před vložením vlasových štěpů vytvořit pomocí speciálního skalpelu vlasové kanálky. 
  • Metoda DHI: Je oproti předchozím méně invazivní díky tomu, že není potřeba vytvářet vlasové kanálky. Pro vkládání štěpů lékaři využívají speciální nástroj, který poskytuje vyšší přesnost a jemnější vkládání. Tato metoda dosahuje nejvyšší procentuální úspěšnosti ujmutí vlasových štěpů
  • Robotická transplantace vlasů: Využívá robotického systému k automatizaci některých kroků transplantace, konkrétně k získávání a vkládání vlasových štěpů.  

Pokud o zákroku uvažujete, určitě se o vhodné metodě poraďte s lékařem. Například metoda DHI umožňuje během jednoho zákroku vložit mezi 2500–3000 štěpy. Proto je tento způsob transplantace vlasů vhodný, pokud vás trápí například kouty.  

Váš zdravotní stav 

Obecně platí, že lepší zdraví může přispět k úspěšné transplantaci vlasů. Jaké všechny faktory můžou ovlivnit výsledek procedury? 

  • celková kondice vlasů a pokožky 
  • existující onemocnění  
  • užívané léky 
  • životní styl 
  • strava 

Kvalita a stav oblasti, ze které se získávají vlasové štěpy 

Zejména hustota a kvalita vlasů na daném místě má velký vliv na výsledek transplantace. Dále taky schopnost těla regenerovat. Pokud oblast, ze které se vyjímají vlasové štěpy, má dobrou schopnost regenerace, může být využívaná opakovaně. 

Výběr kliniky 

Jak vybrat tu nejlepší kliniku na transplantaci vlasů? Sedněte k počítači a hledejte informace.  

Zjistěte, jakou má klinika praxi s transplantací vlasů, například podle počtu spokojených klientů, kteří stejný zákrok na klinice podstoupili. Dobrým pomocníkem v rozhodování by pro vás mohly být také fotografie před a po zákroku.  

Nezapomeňte si ověřit zkušenosti a certifikaci lékaře, který bude zákrok provádět. Lékař by měl být nejen zkušený, ale také proškolený ve vybrané metodě. 

Transplantace vlasů se považuje za trvalý způsob obnovy vlasů. Vidíte, že faktorů, které o výsledku rozhodují, je mnoho. Je však důležité si uvědomit, že přirozený proces vypadávání vlasů může postihnout i transplantovanou oblast.  

Read more

Local News