Jak být cool a oblíbený

Share

Každý chce být „v pohodě“ a budit přirozený respekt, všem se to ale nepovede. Pravda je, že existuje několik pravidel jak být „cool“ a pokud se jimi budete řídit, tak bude pro Vaše přátele radost s Vámi chodit ven.

Mějte pěknou přítelkyni

Pěkná přítelkyně má většinou hodně pěkných kamarádek, které Vám už představila. Proto jste pro mužské pokolení jistou šancí na seznámení.

Oblíkejte se dobře

Lidé nemají rádi „snoby“, takže nemusíte nosit oblek, když si vyjdete s kamarádem. Stačí vypadat v oblečení dobře a volit to, co se k Vám hodí. Pamatujte : první hodnocení člověka je vizuální, takže se snažte vypadat co nejlépe.

Buďte dobře informovaný

Být neinformovaný a neznalý není „in“. Lidé mají rádi, když jste v obraze u jakéhokoli tématu od vyzvedávání žen až po aktuální novinky. Mýt svůj názor je také důležité, aspoň můžete vznášet připomínky/návrhy k ostatním.

Buďte vtipný

Nemám na mysli vyprávění trapných a známých vtipů nebo dělání ze sebe klauna. Jestli máte smysl pro humor, odpoutejte se (ale ne moc). Nikdo není rád s pořád vážným člověkem, který se neusměje.

Nebuďte v ostatních špatnou náladu

Pokud jste měli zrovna neúspěšný den, raději zůstaňte doma. Kamarádi v hospodě nemají zájem řešit Vaše problémy a dělat Vám poradce. Ano, můžete jim říci o problému, ale nesmíte se tím zabývat celou noc.

Buďte záhadní

Nikdo nemá zájem číst otevřenou knihu. Pokud řeknete všechno, už nebudete tak zajímaví a ztratíte zájem u ostatních. Nechte si v záloze něco, co každý chce vědět.

Neukazujte svoje slabosti

Každý muž má své slabosti, ale nepotřebujete, aby je každý znal. Jestli jste rádi, když se okolí pobaví na některém Vašem nedostatku, je to v pořádku. Ale když jste citlivější, nechte si to pro sebe.

Sbližujte lidi

Pokud jste osoba, která zná dva lidi se stejnými zájmy a koníčky, představte je.

Držte slovo

Dodržování slibů ukáže všem, že jste spolehlivý. V opačném případě si nejen zkazíte reputaci, ale může Vás to stát pár přátel. Neslibujte hory doly, ale když už něco opravdu slíbíte, dodržte to.

Choďte lehce později

Když přijdete na schůzku moc brzy, má to dva špatné účinky: ztratíte šanci vstoupit do dveří a dát všem najevo, že jste přišli a budí to dojem, že nemáte nikde nic lepšího na práci. A to Vás dělá nedůležitým.

Plánujte akce

Jednou za čas (řekněme 2x do roka) naplánujte nějakou společnou akci jako třeba bowling, paintball, výlet atd. Voláte lidem, sháníte lístky, spoje a zařizujete všechno. Pozn.: to, že naplánujete výlet do hospody se nepočítá.

San Diego Shooter
foto: San Diego Shooter,flickr.com

Read more

Local News