Ideální žena: sen nebo mýtus?

Share

Jaký je přesný ideál ženy nám vždy předkládala společnost a kultura, ve které jsme žili. Každá doba upřednostňovala jiné ideály. Od ženy v 15. století bylo očekáváno něco úplně jiného než od ženy dnes.

To samé platí i o kulturách a národech s nimi spojených. V zemích, kde má hlavní slovo islámské náboženství je role ženy chápána zcela odlišně než u nás v moderní Evropě. Je jasné, že i zde má každý muž představu o své ideální partnerce trochu odlišnou.

Avšak existuje několik atributů, které ocení zřejmě každý muž, téměř v každé době a každé kultuře.

Podle nejnovější britské studie, která zkoumala názory více jak 1000 mužů je jednoznačně nejdůležitější, aby měla žena chuť na sex a to nejlépe neustále. Téměř většina dotázaných vidí tuto vlastnost jako tu nejdůležitější, na které ve vztahu opravdu velmi záleží.

Další důležitou vlastností ženy je nevybíravost v jídle. Muži mají prostě rády ženy, které se nebojí zakousnout se do řádného kusu masa a pak si dát salát. Zkrátka žena která sní téměř všechno a ještě si na tom pochutná.

Další věcí, kterou žena pomýšlející na titul „dokonalá“ musí, mít je rychlost a dochvilnost. Žena které je opravdu dole u auta za 10 minut, jak slibovala a ještě k tomu je dokonale upravená a krásná, popřípadě dorazí přesně v půl páté, jak bylo domluveno, je jednoduše dar z nebes.
Samozřejmostí je také ženino pravidelné přispívání do rodinného rozpočtu co nejvyšší  částkou, kterou je však schopna obstarat při minimální absenci v domácnosti, kde je skvělou kuchařkou, hospodyní, vychovávatelkou a sportovním fandou.

Takováto žena je samozřejmě také krásná a to kdykoliv, s make-upem či bez něj, ráno, odpoledne i v noci.

Napříč tomu že ráda jí, je  štíhlá jako proutek. Je vždy zdravá a plná energie a nebojí se žádného dobrodružství.

Ideální žena je také velmi komunikativní a dokáže s každým vyjít. Nemá problém verbálně okouzlit kohokoliv a z toho čerpat výhody. Nedělá jí problém popovídat si s manželovými kamarády v hospodě stejně tak, jako s jeho šéfem na firemním večírku, kde je schopna skvěle bavit nejen sebe, ale i kolegy až do rána. Jen tak se neurazí, nedělá scény kvůli maličkost a není žárlivá…

Mužská naivita

V podstatě by jsme potřebovali několik hodin, než by jsme vypsali co všechno má, nemá, umí či neumí a je či není. Zkrátka a jednoduše taková žena neexistuje a není, ale my muži jsme tak naivní, že nás šest z deseti věří, že nějaká takováto žena někde je a čeká jen a jen na nás.

Table of contents

Read more

Local News