I nebankovní půjčky se mohou vyplatit

Share

Většina lidí asi ví, že mezi bankovními a nebankovními úvěry jsou docela velké rozdíly. Bankovní půjčky jsou obecně levnější a zvláště u vysokých částek se vyplatí vzít si úvěr od banky, kde jsou mnohem nižší úrokové sazby a dlužník tak celkově nepřeplatí tolik jako u nebankovních poskytovatelů. Nebankovní půjčky ale nebývají vždy špatnou volbou – v některých případech se dokonce jednoznačně vyplatí a jejich sjednáním nemůžete nic pokazit. V tomto článku pro vás máme pár tipů na prověřené nebankovní poskytovatele, jejichž úvěrové produkty jsou velmi dobře hodnocené. 

Ideální jsou především půjčky, jež jsou napoprvé zdarma

Optimální půjčka je taková, u které nemusíte platit vůbec nic navíc. Hodně lidí má nebankovní úvěry spojeny s vysokými úroky a poplatky, nicméně v posledních letech se hodně rozšířil počet úvěrových společností, které nabízejí možnost vzít si první půjčku zcela zdarma a neplatit u ní vůbec žádné poplatky ani úrok. Většinou se jedná o krátkodobé úvěry s úvěrovým rámcem v řádu několika tisíc korun. 

Kamali je úvěr, se kterým rozhodně neuděláte chybu

K nejdůvěryhodnějším a nejlevnějším nebankovním půjčkám jednoznačně patří Kamali – produkt od společnosti Home Credit. Kamali vznikla přejmenováním z původní Japonské půjčky, zachovala si ale svoji výhodnost a maximální férovost. Jako nový zákazník si můžete půjčit až 10 000 Kč s tím, že pokud je stihnete vrátit nejpozději do 14 dní, nezaplatíte ani korunu navíc. To už je samo o sobě skvělá nabídka, Kamali je ale výhodné i při opakovaných půjčkách, u nichž nabízí – na to že se jedná o rychlou nebankovní půjčku – velmi nízké poplatky. Pokud si tedy např. půjčíte zmíněných 10 000 Kč na 30 dní, poplatek činí pouhých 330 Kč. Poskytovatelem úvěru je společnost Home Credit, jeden z předních hráčů na poli finančních služeb. 

Důležité je hlídat si termín splatnosti, další poplatky mohou být vysoké

U malých nebankovních půjček je obecně velmi důležité dávat si pozor na včasné splacení. V případě Kamali, kde jsou podmínky velmi férové, by pozdní splátka zas tak velkou tragédií nebyla, nicméně u většiny jiných nebankovních společností jsou poplatky a úroky velmi vysoké. Pozdní splacení by vás tak mohlo přijít zbytečně draho, proto si termín pečlivě hlídejte. 

Skvělou volbou je také oblíbený Půjčkomat

Naším druhým tipem na výhodnou nebankovní půjčku je Půjčkomat, který také patří k těm známějším značkám. Nově u něj došlo k zajímavé změně a úvěr se stal součástí rodiny Zaplo.cz (tuto půjčku možná znáte z televizních reklam). I Půjčkomat umožňuje novým klientům první půjčku zdarma a to až do výše 10 000 Kč. Oproti Kamali ale máte delší dobu na splacení – termín je celých 31 dní. V tomto případě se tak o něco více vyplatí Půjčkomat, u opakovaných úvěrů už je ale Půjčkomat dražší. Pro úplnost ještě dodáme, že stálí klienti si mohou vzít úvěr až do výše 22 000 Kč, maximální délka splatnosti je až 31 dní.

Z ostatních nebankovních půjček, které lze při první žádosti získat zdarma, můžeme jmenovat např. již zmíněné Zaplo, dále pak Via SMS (napoprvé max. 8 000 Kč), Ferratum (napoprvé až 9 000 Kč), CreditAir (až 10 000 Kč, rozložených na 2 splátky – 2x 5000 Kč) nebo CreditOn (do 8 000 Kč). Ve všech těchto případech platí, že nabídky nemají žádné „háčky“ a pokud peníze splatíte v řádném termínu, nebudou vám účtovány žádné poplatky ani úroky. Placené jsou až opakované půjčky, kde už je dobré porovnat si mezi sebou více poskytovatelů a rozhodovat se podle výše jejich poplatků a úrokových sazeb .

Read more

Local News