HUAWEI MateBook X Pro 2020 – Proč a kdy se vyplatí koupit notebook s dotykovým displejem?

Share

Když před několika lety výrobci představili modely notebooků s dotykovými displeji, považovali to někteří specialisté za další revoluci na trhu IT. Přestože z jejich cen by se Vám na začátku mohla zatočit hlava, v dnešní době si to naprostá většina lidí hledajících nové vybavení může dovolit. Jejich ceny se čím dál méně liší od modelů s klasickým displejem. Jaké jsou výhody a nevýhody dotykových displejů notebooků?

Notebook s dotykovým displejem – klady a zápory

Asi si už nikdo neumí představit používat telefony s numerickou klávesnicí. Existuje důvod, a to snadné použití umožňuje asimilovat zvýšené množství obsahu za mnohem kratší dobu. To samé platí pro notebooky. Rychlé procházení dotykem může být velkou pomocí pro lidi, jejichž používání počítače je omezeno na procházení internetu. V takové situaci se příslušenství, jako je myš, může stát jedním z nepotřebných doplňků na Vašem stole.

Notebooky s dotykovým displejem jako třeba HUAWEI MateBook X Pro 2020 jsou mnohem výkonnější a efektivnější než tablety, se kterými někdy konkurují. První věcí, kterou na noteboocích Huawei oceníme, je jejich sada, přesněji řečeno nabíječky. Společnost je připravena na nové technologie a jejich univerzalismus. Proto získáváme výkonný napájecí zdroj v podobě malé kostky pro zásuvku a dlouhého kabelu USB-C-USB-C k ní. Tato kombinace vám umožňuje vzít s sebou pouze jednu nabíječku, kterou můžeme regenerovat baterie v notebooku, smartphonu a jiném kompatibilním zařízení. Za tímto účelem si nemusíme pamatovat na samostatný kabel, který nám umožní připojit telefon k počítači. Kompaktní velikost je také skvělá pro každou cestu. Jsou vyrobeny z hliníku. Tento materiál mimo jiné zaručuje nízkou hmotnost, takže si ho můžete vzít kamkoliv.

Zvýšená paměť RAM činí z tohoto zařízení více než jen úschovnu souborů. Na rozdíl od tabletu, Dotykový notebook Vám umožňuje snadno používat pokročilejší aplikace nebo psát delší text. Nedostatek pohodlné klávesnice v tabletu rychle vyústí v nepohodlnost uživatelů, kteří na něj budou muset napsat například referát na studie nebo projekt do práce.

Mezi hlavní nevýhody dotykových notebooků patří skleněná obrazovka. Všechny modely s hmatovou možností jsou vybaveny pouze matricemi s lesklým povlakem, který ačkoliv zaručuje mnohem ostřejší a výraznější barvy, docela špatně se vyrovnává se slunečním zářením nebo otisky prstů.

Dotykový notebook – pro koho je určen?

Notebook s dotykovým displejem bude perfektní pro ty nejmenší, kteří ještě nemohou efektivně využívat elektronická zařízení a jejich kontakt s počítačem je omezen na sledování videí nebo hraní her. Je to také skvělá alternativa pro lidi, kteří často cestují se svými notebooky, takže jejich používání ve vlaku, letadle nebo veřejné dopravě by Vám nemělo dělat problémy.

Na trhu existují tři hlavní typy notebooků, kde najdete dotykovou obrazovku:

  1. Klasický notebook
  2. Ultrabook

Extrémně stylová a lehká verze notebooku, která se vyznačuje zvýšeným výkonem, delší výdrží baterie a rychlejším spuštěním.

  1. Konvertibilní notebook

Stále oblíbenější typ notebooku, který vám umožní během okamžiku přeměnit klasický notebook na tablet. Existují 2 nejdůležitější typy tohoto typu notebooku: naklápěcí notebooky, které lze naklonit například o 360 stupňů, což vám umožní pohodlné sledování filmů; rotační notebooky, tedy notebook vybavený typem obrazovky, který můžete snadno otočit naruby.

Read more

Local News