HP Elite x3 – nový víceúčelový phablet, notebook i PC v jednom

Share

Společnost HP představila na barcelonském MWC nový phablet Elite x3, který lze díky speciálnímu příslušenství použít také jako notebook či stolní počítač. HP bohužel prozatím nezveřejnilo cenu nového modelu a ani jeho příslušenství. Na trh by měla tato novinka dorazit v létě.

Podle technických specifikací a fotografií se máme opravdu na co těšit.

2v1 1

Skvělý vzhled i výbava

Nový Elite x3 vás zaujme na první pohled a to především svým obřím displejem. Přesné rozměry smartphonu jsou 161,8 × 83,5 × 7,8 mm a jeho hmotnost se zastavila na 196 gramech. Na přední straně naleznete téměř šesti palcový QHD AMOLED displej s rozlišením 2 560 x 1 440 chráněný sklem Gorilla Glass 4. gerenace. Na displeji jsou umístěna softwarová tlačítka. Nad displejem je umístěna 8Mpx selfie kamera a snímač oční duhovky. Pod displejem se nachází zajímavě řešení reproduktor z dílny společnosti Bang & Olufsen.

Po obvodu a na zadní straně lze najít 3 různé konektory. První 3,5 mm jack slouží k připojení sluchátek, prostřednictvím druhého USB-C konektoru budete smartphonu dodávat “šťávu” a připojovat k PC a třetí, pětice pinů, umožní spouštění funkce Continuum prostřednictvím HP Desk Docku. Na zadní straně lehce vyčnívá čočka 16Mpx fotoaparátu se světelností f/2,0. Vzadu se nachází také čtečka otisků prstů, jež slibuje schopnost rozeznání i mokrých prstů. Telefon je certifikován standardem IP67 a MIL-STD810G.

Dell Latitude 11 5000 Series Tablet (Model 5175, Jayton) tablet computer.
Dell Latitude 11 5000 Series Tablet (Model 5175, Jayton) tablet computer.

Nekompromisní výkon

Duší smartphonu se stal čipset Snapdragon 820 se čtyřjádrovým procesorem o taktech 2,15 GHz a operačním systémem Windows Mobile 10, který byl doplněn grafickým čipem Adreno 530. Elite x3 má 4 GB operační paměť a 64 GB flash paměť, kterou lze rozšířit prostřednictvím microSD karty až o další 2 TB. Do hybridního slotu na microSD kartu je možné vložit druhou SIM kartu.

HP Elite x3 2

Bezdrátové připojení zprostředkovává dvoupásmová ac Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac) nebo mobilní LTE-Advanced připojení (pásma 4, 5, 6 a 13). Ve výbavě naleznete také Bluetooth 4.0 LE, NFC, GPS a nechybí ani podpora technologie Miracast. Baterie má kapacitu 4150 mAh a díky technologii Qualcomm Quick Charge 3.0 se přístroj velmi rychle nabíjí.

Překvapivé příslušenství

Díky funkci Continuum, kterou byl nový Elite x3 doplněn, lze telefon propojit s monitorem a dalšími periferiemi a přetransformovat ho na takřka plnohodnotný počítač. Smartphone lze po zasunutí do notebookového doku – HP Mobile Extender používat jako klasické notebooky.

HP Elite x3 4

Mobile Extender je určen převážně na cesty. Jedná se o 12,5 palcový ultrabook s FullHD rozlišením, který váží cca 1 kg. Dále ho můžete doplnit o plnohodnotnou klávesnici, akumulátor, trackpad, reproduktory nebo přídavné konektory. Nadupané notebooky HP asi nenahradí, ale například na služební cesty či dovolenou se skvěle hodí.

Při použití stolního doku – HP Desk Dock, obsahující obsahuje DisplayPort, dva porty USB-A a USB-C a ethernet, a připojení k monitoru, klávesnici a myši, ho můžete prakticky používat stejně jako stolní počítače. Právě díky funkci Continuum ve Windows 10 jsou umožněny plynulé přechody mezi režimy telefonu a stolního počítače.

Read more

Local News