Hořčík je základem zdravého těla i mysli. Jak jste na tom s hořčíkem vy?

Share

Každý zastánce zdravého životního stylu zajisté řeší pravidelný příjem hořčíku. Stejnou snahu bychom ale měli mít všichni, protože hořčík je naprostým základem dobrého zdraví a kondice. Jak jste na tom s tímto minerálem vy?

Význam pro tělo i mysl

Přibližně polovina lidí v naší civilizaci trpí menším či větším nedostatkem důležitého hořčíku. To znamená, že je velká šance deficitu i u vás. Jak se takový nedostatek hořčíku projevuje? Prvotními znaky jsou křeče, neustálý nedostatek energie, nespavost, podrážděnost, špatné trávení a výkyvy nálad.

Kdo někdy tyto stavy nezažívá, zvedněte ruku. V takových chvílích se určitě zamyslete nad svým příjmem vitamínů a minerálů, především hořčíku. Jeho dostatek posiluje každý aspekt vašeho života, ať už jde o imunitu, výkonnost nebo krásu. Předpokládáme, že každý chce mít kvalitní a dlouhý život, máme pravdu?

Kde brát dostatek hořčíku? Při současných stravovacích návycích většiny lidí nelze přijmout dostatek tohoto minerálu z potravin. Naštěstí přesně z toho důvodu vznikly moderní doplňky stravy, řešící tento rozšířený problém. Rozhodně nespoléhejte jen na doplňky a zaměřte se i na samotnou stravu.

Udělejte něco pro své zdraví

Nevěřte ovšem každému doplňku stravy, protože mnoho z nich je pro naše těla nevyužitelných a naprosto k ničemu. Taková koupě vám leda tak provětrá peněženku. Hořčík je vhodné kupovat pouze kvalitní a stravitelný. Skvělou formou je například Tri-magnesium dicitrát, jehož zpracování zajišťuje maximální stravitelnost.

Rozhodně nevsázejte na levný oxid hořčíku z lékáren, ale kupujte jen opravdovou kvalitu. To samé platí pro úplně všechny doplňky stravy! Pokud hledáte využitelné doplňky, jež se vyplatí, navštivte stránky woldoshop.cz. Tato společnost vsází na kvalitu a nenabízí žádné zbytečné formy suplementů.

Read more

Local News