GTA V, co můžeme čekat nového?

Share

Milujete počítačové/konzolové hry? Jste fanda akčních her, ve kterých si můžete dělat, co se Vám zlíbí a být čím se Vám zlíbí? Chcete ujíždět policejním hlídkám, či si jen tak postřílet pár lidí na ulici? Pak pro Vás bude série Grand Theft Auto jistě tím pravým!

Série GTA (Grand TheftAuto) od Rockstar Games si za svojí historií získala celé zástupy fanoušků, kteří netrpělivě čekají na jaro následujícího roku, kdy bylo oznámeno vydání této novinky s pořadovým číslem 5.

Již dva trailery

K dispozici jsou již dva trailery, které nám ukázaly, jakým směrem se bude hra zaobírat.

3 hlavní hrdinové

Za začátku je potřeba uvést to nejzajímavější, co nové GTA hráčům nabídne. Pokud jste nějaký díl GTA hráli, asi víte, jak to celé probíhá – ze začátku Vás hra uvede do děje a do příběhu hlavní postavy, za kterou se budete celou hru prezentovat. Většinou je postava zasazena do podsvětí a na dráhu zločinu a nájemných vražd. GTA V bude v tomto novinkou. Tedy ne, že by se tvůrci rozhodli po letech prolívání krve a snažili vytvořit „andílka“ ale vy tyhle „vyvrhele“ budete moci ovládat rovnou 3!

1. Trevor – „vyplešatělý“ agresivní „vidlák“ jehož zálibou jsou drogy, krádeže a vraždy

2. Franklin – mladý černoch (podobný CJ ze San Andreas) který se živí jako výběrčí peněz a prodejce ojetých aut

3. Michael – bohatý muž, který je v programu ochrany svědků, jelikož udal své parťáky

Jako hráč se ocitneme v kůži každého z trojice hlavních protagonistů, přičemž hlavní lákadlo spočívá v tom, že mezi nimi budeme moci prakticky kdykoliv libovolně přepínat.

Obrovská rozloha

Rozloha celého města má být jako 4 města z GTA IV + 2x Red Dead Redemption!  Bude se jednat o komplexní model včetně hor, vesniček apod.

Žádné randění, stříhání, posilování či zkupování nemovistí

Tyto herní prvky, které známe z Vice City, respektive San Andreas, ve hře nenajdeme (účes a tetování možná změnit půjde), což je poměrně škoda, naopak přibude zpět možnost tuningu aut a větší možnosti nakupování oblečení. Rockstar místo toho nabídne golf, jógu, potápění a jiné mini-hry a vedlejší aktivity, které by měly zabavit na dlouhé hodiny.

Auta

Aut by mělo být více (mluví se až o trojnásobném přírůstku oproti GTA IV) a měly by mít vylepšené fyzikální vlastnosti – lépe by měly držet na silnici a méně se houpat, já jen doufám, že z toho nechtějí udělat další arkádové Need For Speed…

Změn doznají i pěstní souboje, které byly u předchozího dílu spíše do počtu.

Read more

Local News