Golf v zimě – jaké máte možnosti?

Share

Zima už se pomalu, ale jistě hlásí o slovo. Zatímco lyžaři se začínají radovat, golfisté zažívají spíš opačné pocity. Toto roční období si totiž s elegantním sportem zrovna dvakrát netyká. Jaké existují možnosti, pokud nechcete dát svou hru „k ledu“?

Nenechte se odradit chladem

Údajně polovina golfistů nechává své golfové hole přes zimu spát. Ta druhá polovina pak buď vyráží do vyhřátých indoorových hal, nebo ven na hřiště. Teoreticky se totiž dá hrát za jakýchkoli podmínek, klidně i na sněhu a v mrazu. Praxe je však taková, že většina hřišť zavírá, jakmile teplota klesne pod nulu. V zimě navíc slunce zapadá velmi brzy, v prosinci a lednu se stmívá dokonce už kolem čtvrté hodiny. Kvůli kratšímu dni tak nejde vyrazit po práci, zbývají tedy jen víkendy. I když počasí přeje, rozhodně se nevyplatí podcenit oblečení a především kvalitní golfové boty, díky nimž budete mít nohy v teple a suchu a udržíte stabilitu i na ne úplně ideálním terénu.

Potrénujte pod střechou

Na novou sezonu se můžete připravit také v tréninkových centrech, na trenažerech, odpalištích. Vyplatí se také zaplatit si nějakou hodinku s trenérem, který vám poskytne cenné rady. Nepodceňte fyzickou přípravu, posílenou kondici a ohebnější tělo pak na hřišti určitě oceníte, budete se totiž cítiti daleko lépe. Zimní přestávku využijte i k péči o vaše golfové vybavení, případně ke studiu novinek. Doba se posouvá stále dopředu, vznikají tak stále nové a nové vychytávky, které pomáhají zlepšit výkon na hřišti. Nabídka je opravdu pestrá a široká, proto automaticky neplatí, že nejdražší znamená nejlepší. Před nákupem si vždy nechte poradit od odborníků, kteří se opravdu vyznají.

Vyrazte do teplých krajů

Dalším způsobem, jak si zpestřit zimu a zároveň nevypadnout z tréninku, je vyrazit do teplých krajů. Nemusíte dokonce cestovat ani nikam daleko – i Evropa má v tomto směru co nabídnout, namátkou jmenujme třeba destinace jako Španělsko nebo Portugalsko. Táhne-li vás to do vzdálenějších koutů světa, pak určitě stojí za návštěvu Srí Lanka, Thajsko, Florida či Maurícius. Panuje zde příznivé počasí, hrát se tady tak dá celoročně. Vydejte se vypilovat své hráčské umění, ať pak můžete vstoupit do nové sezóny v co nejlepší formě!

Read more

Local News