Garáž bez chybičky – co nepodcenit?

Share

Garáž rozhodně neslouží jen k ustájení vašeho vozidla. Představuje také důležitý bezpečnostní prvek, chrání ho před případným poškozením, šetří váš čas i námahu, protože se nemusíte potýkat s rozmary počasí a řešit zamrzlá okénka ani studený motor. A navíc automobil v ní nijak nenarušuje celkový vzhled vašeho domu, je totiž pěkně „uklizen“ a nikde nepřekáží.

Příjezd ke garáži

Vyjíždění a zajíždění do garáže představuje pro mnoho z nás každodenní rutinu. Proto bychom už při jejím budování měli myslet na to, aby byla co nejpohodlnější. Mezi silnicí a vjezdem do garáže by mělo stát co nejméně překážek, zřejmě totiž nebudete mít náladu každý den jezdit slalom mezi záhony. Samotná cesta k ní by měla být krátká, rovná, dostatečně pohodlná a praktická, a to bez ohledu na počasí. Štěrkový, holý ani travnatý povrch, v němž by mohlo vaše auto zapadnout, nebo vyjet koleje, asi nebude to pravé ořechové. Ideální naopak bude cesta betonová nebo asfaltová, použít můžete i dlažbu, se kterou se u nás setkáváme asi nejčastěji.

Umístění garáže

Nejobvyklejším a nejoblíbenějším řešením situování garáže je přímo v domě v rámci prvního nadzemního podlaží, tedy v přízemí. Je důležité, aby umístění garáže vycházelo z celkové koncepce řešení domu, z jeho uspořádání i konstrukce. Mezi největší výhody patří spojení se vstupními prostory. Díky tomu nemusíte za nevlídného počasí vůbec vycházet ven, ale jednoduše a suchou nohou projdete z garáže přímo až do obytné zóny.

Vzhled garáže

A pak je teprve třeba začít se věnovat samotné garáži. Její prostor i velikost garážových vrat by měly být přizpůsobeny rozměrům vašeho vozidla, abyste z ní mohli pohodlně vyjíždět a zajíždět, nepočítali milimetry ani neohýbali zrcátka. S ohledem na prostor je třeba volit také typ vrat. Máte-li místa málo, pak nešlápnete vedle s rolovacími či sekčními garážovými vraty, která se zasouvají nahoru pod strop. Opomenout nesmíte ani jejich design, díky jejich velikosti je totiž nikdo nepřehlédne. Nic nezkazíte osvědčenou klasikou a neutrálními barvami, chcete-li ale něco opravdu extra, pak vyzkoušejte potisk garážových vrat. Díky této unikátní technologii si na ně můžete nechat vytisknout cokoli, včetně obrázků, fotografií či nápisů. A takový originální kousek rozhodně nikdo z okolí nepřehlédne!

Read more

Local News