Filmy o sériových vrazích podle skutečných událostí

Share

Kde se inspirují tvůrci slavných hororů? Fantazii často předčí krutá realita. Podívejte se na filmové rekonstrukce těch nejodpornějších zločinů, které byly opravdu spáchány. A to nejlepší nakonec: ne všechny masové vrahy se podařilo dopadnout…

Všechny tyto filmy a i spousty dalších si můžete stáhnout zde.

1. Psycho (1960)

Hitchcockův film Psycho je inspirovaný příběhem masového vraha Eda Geina, který vraždil ve 40. a 50. letech v americkém městě Plainfield. Byl to blázen a nekrofil, jehož záliba v mrtvolách přivodila spoustu zlých snů policejním vyšetřovatelům, kteří měli tu čest prohlédnout si jeho dům. Všude v něm nacházeli pokrájené části mrtvol. Po svém dopadení byl doživotně umístěn do blázince.

2. Z pekla (2001)

Film „Z pekla“ pojednává o nejznámějším masovém vrahovi Jacku Rozparovači. Tento londýnský vrah podřezával prostitutky na konci 19.st. Z jeho vraždění se stala nezaměnitelná rutina – nejdřív ženě podřezal hrdlo a pak její mrtvolu zohavil. Nikdy se ho nepodařilo dopadnout. Je mnoho verzí příběhu o Jacku Rozparovači, ve verzi „Z pekla“ si zahrál i Johnny Depp v roli hlavního vyšetřovatele.

3. Zrůda (2003)

Zrůda alias masová vražedkyně Aileen Wuornosová, byla prostitutka, která vraždila floridské muže na přelomu 80. a 90.let. Život štětky není vždy růžový, Aileen narazila na násilníka, který ji málem připravil o život. Podaří se jí vyváznout a útočníka zabít v sebeobraně. Ostatní vraždy už jsou dílem jejího nutkání a chorobné nenávisti k mužům. Po dopadení je odsouzena k trestu smrti, r. 2002 jí je vpíchnuta smrtící injekce.

Postavu Aileen ztvárnila Charlize Theron, která za skvělý herecký výkon dostala Oscara a spoustu dalších ocenění. Ve filmu si zahrála i slavná Christina Ricci, a to Aileeninu milenku Tyrii Mooreovou. Film o jejím běsnění je okořeněn příběhem lesbické lásky.

4. Zodiac (2007)

Zodiac je jméno masového vraha, který řádil v San Franciscu od 60.let. Počet obětí je neznámý, odhaduje se na desítky. Jeho příběh je jedinečný, protože šlo o velmi inteligentního a cynického vraha, který si utahoval z policistů, kteří ho nemohli dopadnout, byl vždy o krok napřed. Posílal jim posměšné dopisy a přiznával se k různým vraždám, z nichž jen některé se jim podařilo potvrdit.

Rozesílal do novin i šifru, která, pokud by ji policisté rozluštili, by je dovedla až k němu. Šifra byla rozluštěna, ale neodhalili ho. Noviny jeho šílené dopisy musely tisknout, protože vyhrožoval dalšími vraždami. Nikdy nebyl chycen.

5. Normal (2009)

Film Normal z české produkce je inspirovaný vražedným šílenstvím ze začátku 20.st., především 30.let. Je o masovém vrahovi Peteru Kürtenovi, který tehdy řádil v Německu, přesněji v Düsseldorfu, proto se mu také říkalo „Düsseldorfský netvor“.

Peter Kürten sexuální deviant, který se uměl dobře maskovat, na první pohled žil obyčejný život, ani jeho manželka nic nepoznala, sousedé ho považovali za mírného a tichého muže. Jeho druhý život začal zneužitím a zavražděním desetileté holky, které vrazil do krku nůžky a na místě činu nechal své iniciály (indicie, která policisty dovedly k někomu jinému). Podobně brutálně pokračoval ve svém běsnění nespočetněkrát. R. 1930 byl dopaden a odsouzen k trestu smrti gilotinou.

Všechny tyto filmy a i spousty dalších si můžete stáhnout zde.

 

Read more

Local News